Salade met gegrilde parelhoender

De voorbereiding!

Voordat we beginnen met het maken van de salade met gegrilde parelhoender, doen we wat voorwerk.

Begin met het ontdooien van de rode vruchten in een schaal, stop de helft (de grotere vruchten en bessen) in een keukenmachine en maal het fijn tot een sap, voeg 2 eetlepels walnotenolie, 1 theelepel balsamico, 1 eetlepel honing en blender het nogmaals. Doe de dressing door een zeef om de pitjes eruit te zeven. Breng nog wat op smaak met peper en zout. Meng de overige hele vruchten in een schaaltje met 1 theelepel poedersuiker om het harde zure eraf te krijgen, voor een frisse smaak.

Kook in de tussentijd de Quinoa, volgens de verpakking, na het afgieten iets laten afkoelen en 1 eetlepel walnotenolie en het sap van de limoen toevoegen. Op smaak brengen met zout en peper. Verder laten afkoelen. Snijd de appel in dunne reepjes en de cherrytomaatjes in partjes.

Grillen maar!

Dep de parelhoender filet droog en maal wat zeezout op het vel.
Maak de bbq aan en zorg voor een gedeelte onder het rooster met en zonder kolen. Als de bbq heet is leg je de lente ui op het rooster, even grillen en inpakken in aluminiumfolie met olijfolie, peper en zout. Leg dit pakketje op het gedeelte waar geen kolen onderliggen en laat het garen. Grill daarna de parelhoender op het rooster eerst op het vel, omdraaien, rustig laten garen op het indirecte gedeelte met deksel van de bbq erop. Grill de spekplakjes tegelijkertijd. Op het laatste moment wanneer de parelhoender bijna gaar is, even kort boven de kolen grillen om het vel lekker knapperig te krijgen. Haal van de grill, peper en zout erop en laten even laten rusten. Wanneer het spek in de tussentijd lekker krokant is deze van de bbq op een stukje keukenpapier leggen(afkoelen). Haal de lente ui tevens van de bbq wanneer deze gaar is, lauwwarm dresseren.

Serveren van de gegrilde parelhoender!

Alle onderdelen zijn klaar, laten we het bord opmaken. Begin met wat veldsla op bord met een beetje dressing, daarna wat quinoa erover strooien, verdeel de lente ui, tomaatjes, appel over de salade. Als laatste leg je de parelhoender die mooi getrancheerd is erboven op met een krokant spekje. Strooi nog wat pijnboompitjes en leg het rode fruit rond de salade. Als laatste nog wat dressing rondom besprenkelen.

Geniet van jouw salade met gegrilde parelhoender!

Eet smakelijk!