Nederlandse stoof recept

Stoof van schouderlap recept | BBQuality

Inleiding

Deze stoof van schouderlap is erg leuk om te maken en totaal niet moeilijk. De heerlijke geuren die je ruikt maken het nog leuker om te maken.

Je kunt deze stoof ook met riblap maken.

(Voor)bereiding

Snij de schouderlappen in stukken en maal er zeezout en peper overheen. Schil de wortel en pel de uien. Snij de wortel in blokjes en snipper de ui grof. Pel de knoflookteentjes en hak deze fijn.
Maak de kastanjechampignons schoon en snijd deze in vieren.

Verhit de boter in de dutch oven of braadpan. Bak het vlees rondom bruin in de hete boter. Haal het vlees er even uit om de ui, wortel, knoflook en kastanjechampignons aan te fruiten. Voeg de tomatenpuree toe, roer het erdoor en verhit het geheel.

Voeg de aangebraden stukken schouderlap eraan toe en na een paar minuten voeg je de rode wijn en bouillon toe. Indien nodig in dezelfde verhouding aanvullen tot het vlees net onderhet vocht staat. De kruidnagel, laurier en rozemarijn voeg je als laatste toe. Breng het aan de kook en breng het vervolgens op smaak met peper en zout.


Pruttelen maar

Laat geheel nu voor 4 uurtjes zachtjes pruttelen.

Als je stoof nog ongeveer een half uur moet pruttelen voeg je de peperkoek (in stukjes) toe. Laat het nu nog steeds zachtjes pruttelen en roer er af en toe doorheen. Je ziet dat er binding van de saus nu  vanzelf komt. Mocht het nodig zijn dan voeg je nog een klein beetje peperkoek toe. Dit zorgt voor meer binding. Proef de saus en indien nodig breng je het op smaak met wat peper en zout.


Serveren

Lekker met aardappelpuree en rode kool, smakelijk eten!!!

Maak je mijn  recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @dirks_food_and_bbq en ik plaats je gerecht in mijn story.