Meedenken, snelle levering en niet geheel onbelangrijk smaakvolle producten.Remco – Oss
Terug
  • Recept
  • Ingredienten
  • Ook interessant

Sloppy Joe, Mac’s recept

Mac's Sloppy Joes - BBQuality

Wat is een Sloppy Joe

Sloppy Joe is geboren in 1930 in Iowa (Sioux city) waar een kok genaamd Joe, het broodje als “loose meat sandwich” op het menu had staan. Een Sloppy joe bestaat oorspronkelijk uit, rundergehakt met tomatensaus / ketchup. Maar hier hoort Worcestershire saus en andere kruiden bij. Dit alles geserveerd op een hamburger broodje.

Bereidingswijze Sloppy Joes

De Sloppy Joe gaan we bereiden in de Dutch Oven (DO). Oftewel een braadpan die je ouderwets op het vuur gebruikt. Om een DO te kunnen gebruiken, heb je niet persé een barbecue, of oven nodig. Je kunt het gerecht ook ‘gewoon’ op het fornuis maken.

In deze situatie hebben we een 10-tal hete briketten eronder gelegd, en meer niet. (Dit omdat we alleen de deksel hebben gebruikt). Er zijn schema’s waarin je kan zien hoeveel briketten (zowel onder de DO, als bovenop de DO) je nodig hebt om een bepaalde temperatuur te krijgen in je DO. (dit is dan wel afhankelijk van de grootte van je DO.

Als de DO perfect ‘geseasoned’ is dan hoef je geen olie of anders hoeven te gebruiken. Als het je eerste keer is, is het veiliger als je een klein beetje olie gebruikt.

Fruit de klein gesnipperde uien, en paprika aan voor een paar minuutjes, en voeg daarna de fijn gesneden jalapeño en de knoflook toe. Fruit deze nog even mee. We hebben de jalapeño toegevoegd voor een klein beetje pit, en kleur, dus als je dat zelf niet lekker vindt dan kun je deze eruit laten.

Voeg het gehakt toe, en bak deze rul tot deze bruin, en gaar is. Voeg daarna de suiker (bruine), Worcestershiresaus, mosterd en ketchup toe, en roer alles er goed doorheen.

En dan..

Laat dit vervolgens een paar minuutjes pruttelen. Gebruik zoveel ketchup als je zelf nodig vindt. Het is de bedoeling dat het een mooie dikke saus wordt, en het is een kwestie van smaak hoe nat je de Sloppy Joe wilt hebben.

Voor wat extra smaak, en een mooie donkere kleur hebben we nog wat barbecuesaus aan het recept toegevoegd. Voeg ook een klein beetje chilipoeder toe om daarna het geheel verder te complimenteren met wat zout en peper.

Daarna laten we het geheel nog een paar minuten lekker pruttelen zodat alle smaken samentrekken tot een overheerlijk geheel.

En dan is dit simpele maar unieke gerecht klaar! Broodje pakken, lekker veel Sloppy Joe op je broodje leggen en genieten. 🙂

Wij bedanken Mac BBQ-pit voor dit overheerlijke recept!

comments comments

Keuken Amerikaans
Voorbereidingstijd 00:30
Bereidingstijd 00:30
Aantal personen 4
Rundergehakt
500 gr
Ui (klein gesneden)
Halve of kwart
Gele en rode paprika (klein gesneden)
1 stuk
Knoflook (fijn gesneden)
2 tn
Jalapèno (klein gesneden) (optioneel)
1 stuk
Snufje chilipoeder
Mosterd
1 el
Bruine suiker
2 el
Ketchup
Barbecuesaus (optioneel)
Worchestershiresaus
2 el
Peper en zout naar smaak