Slow roasted oxtail

Roasted oxtail | BBQuality

Slow roasted oxtail is een heerlijk vol gerecht waar je tuin heerlijk van gaat ruiken. Een overheerlijk gerecht met een enorm hoog soul food / comfort food gehalte. Na een kleine voorbereiding is het wachten en genieten.

Bereiding van de Oxtail

Snijd de ui in dunne ringen en (als je een ossenstaart in zijn geheel hebt) snijd de oxtail in blokken. De eerste keer is het even zoeken om de gewrichten te vinden maar als je de eerste eenmaal gevonden hebt weet je waar je moet snijden (zoek de knokkel en snij de staart daar door) snij elk gewricht door en dan heb je diverse mooie “stukken” ossenstaart.

Kruid de stukken stevig met vers gemalen peper en zout.

Verwarm je BBQ voor om indirect op 160°C te gaan roken. Haal de stukken ossenstaart door de bloem en smelt in een pan de reuzel. Bak hier in de ossenstaart bruin aan (in meerdere porties). Leg de gebakken ossenstaart in de grote braadslede en voeg alle overige ingrediënten toe.

Roken

Zet je braadslede indirect op de BBQ en voeg rookhout toe. Rook dit voor een minuut of 20. Doe de ossenstaart en overige ingredienten in een kleinere ovenschaal/braadslede zodat het vlees knus tegen elkaar aan ligt. Dek deze schaal af met aluminium folie en prik 2 kleine gaatjes in de folie.

Plaats de ingepakte schaal indirect terug op de BBQ en laat dit smoren. Laat dit minimaal 2 uur staan maar nog beter is het om het “te vergeten”. Hoe langer hoe beter.

Haal de laurierblad uit de saus, leg het vlees er terug in en serveer dit met wat verse friet.