T-bone op Franse wijze

T-bone op Franse wijze | BBQuality

Inleiding

Dit gerecht is vrij simpel en vergt niet te veel kookkunst. Het staat snel op tafel wat natuurlijk ook wel eens prettig is!

Kruidenboter

Maak een paar uur, tot een dag van tevoren de kruidenboter. Dit neemt slechts een kwartiertje in beslag.

Hiervoor neem je:

2 takjes verse oregano

2 takjes dragon

4 takjes tijm

1 takje rozemarijn

2 tenen knoflook

250 gram ongezouten roomboter

Peper en zout, naar smaak

Bij de meeste grote supermarkten verkopen ze een bakje Italiaanse kruidenmix. Deze mix voldoet aan alle ingrediënten.

Laat de boter op kamertemperatuur komen, dit maakt het verwerken een stuk makkelijker. Snijd de ingrediënten zo fijn mogelijk en meng met de boter. Voeg een beetje peper en zout naar smaak toe en zet weg. Hoe langer dit kan trekken, des te beter de smaak.

Garnering

Neem een mooie paddenstoelen mix. De mix die ik gebruikt heb is de volgende. Witte beukenzwam, bruine beukenzwam, kastanjechampignon en bundelzwam. Bij de grote supermarkten verkopen ze deze mix voorverpakt. Pak anders wat verschillende paddenstoelen die jij lekker vindt.

Als groenten gebruikte ik asperge-broccoli, kan je dit nou niet vinden neem dan groene asperges of kleine roosjes broccoli.

Als laatste heb ik kleine sjalotjes, doorgesneden en de buitenste rokken, onbehandeld als garnering gebruikt.

Bereiding T-bone

Neem een mooie T-bone steak. Bestrijk de T-bone aan beide zijden met olijfolie.

Een tip, een T-bone onder de 3 cm dikte kan je direct grillen. Als de T-bone dikker is als 3 cm, pas je de reverse sear toe. Met deze techniek, laat je de T-bone eerst op temperatuurkomen op het indirecte gedeelte op de BBQ. Check anders even de video op BBQuality waar de mannen uitleggen hoe je de reverse sear toepast. Wanneer de T-bone een kerntemperatuur heeft van 48 graden, grill je de T-bone aan beide zijden kort af, en laat vervolgens rusten.

Mijn T-bone was 3 cm dus deze heb ik direct gegrilld. Zorg dat je BBQ op grill temperatuur is tussen de 190 en 220 graden. Wanneer je BBQ rooster goed heet is, leg je de steak schuin op het grill-rooster op het hete gedeelte van de grill, draai na 3 minuten om. Draai na 3 minuten weer terug en leg de steak nu in de tegengestelde richting van de hoe je de steak de eerste keer neerlegde, en laat 2 minuten liggen. Herhaal dit nog 1 keer aan de andere kant, max 2 minuten. Haal de T-bone steak van de BBQ en laat deze onder aluminiumfolie rusten, voor een minuut of 6. Door de steak schuin op de bbq te plaatsen krijg je een mooi grill ruitje op het vlees.

Opmaak bord

Bak in de tussentijd, de paddestoelenmix, met de asperge-broccoli, (of asperges of broccoli ; ) op hoog vuur met een scheutje olijfolie en een teentje klein gesneden knoflook aan. Breng op smaak met peper en zout.

Snijd het vlees los van het bot, snij het vlees in stukjes en leg op de plank, breng op smaak met wat zeezout en versgemalen peper.

Schik de groenten op de plank, en plaats een bakje kruidenboter naast het vlees.

Food Booze and BBQ

Eet smakelijk!

@foodboozeandbbq

Maak je mijn recept en plaats je dit op Instagram? Tag @foodboozeandbbq en ik plaats je gerecht in mijn story.