Varkenshaas in geweven spek

Een heerlijk en niet al te moeilijk recept waar je toch al snel indruk mee maakt bij je gasten is een heerlijke varkenshaas in geweven spek. Wij krijgen iedere keer weer terug dat mensen het lekker vinden dus willen we dit recept graag met jullie delen!

Voorbereiding varkenshaas in geweven spek

Aan de varkenshaas hoeft verder niet zoveel te gebeuren. De marinade maak je door alle ingediënten bij elkaar in een afsluitbaar bakje te doen en even goed door elkaar te mixen. Leg de varkenshaas hierin en laat hem bij voorkeur minimaal een nacht staan zodat de marinade goed in het vlees kan trekken. Draai de varkenshaas ook af en toe wanneer hij in de marinade ligt zodat de marinade overal goed intrekt.

Bereiding varkenshaas in geweven spek

De varkenshaas heeft de hele nacht (en overdag) lekker in de marinade gestaan. Je haalt hem een uur voordat je hem gaat bereiden uit de koelkast om hem even op kamer temperatuur te laten komen. Vlak voor het bereiden ga je het spek weven. Dit klinkt moeilijker dan het is. Je maakt gewoon 3 banen van spek verticaal en weeft er horizontaal 3 banen spek doorheen. Gebruik hiervoor lange stukken spek. Wanneer je te korte stukken gebruikt kun je het vlees niet in zijn geheel bedekken. Na het weven leg je de varkenshaas in het midden en sla je de spek er omheen. Wij zetten het spek altijd even vast met enkele cocktail prikkertjes. 

Vervolgens kan hij in zijn geheel op de BBQ en kun je hem indirect grillen tot een kerntemperatuur van 65 graden. Wanneer hij de 65 graden heeft bereikt haal je hem van de BBQ af en laat je hem nog even rusten in de aluminium folie.

Snijd het vlees vervolgens in plakjes en laat de snijplank rond de tafel gaan.

Smakelijk eten en veel bbq plezier!

Heb je nou zelf een recept die je graag zou willen delen met andere bbq fanaten? Mail deze dan inclusief alle foto's naar paul@bbquality.nl.

Kijk nu ook BBQuality TV!

Hoe bak ik een varkenshaas?
BBQuality TV op Youtube