Wagyu ribeye sandwich recept

Wagyu ribeye sandwich recept | Wagyuvlees | BBQuality

Inleiding:

Wagyu ribeye sandwich recept! Ontdek de verrukkelijke wereld van onze wagyu ribeye sandwich, een culinair meesterwerk dat de zintuigen verwent met sappigheid en smaak. Een leuke amuse van Wagyuvlees op een heerlijk brioche broodje.

Ingrediëntenlijst:

Ingrediënten:

Benodigdheden:

Voorbereiding:

Het avontuur begint met het aansteken van de BBQ voor directe hitte, een cruciale stap om die perfecte grillmarkeringen en die heerlijke rokerige smaak te bereiken. Laat de kolen rustig smeulen tot ze een stralend witte hitte uitstralen, terwijl het rooster zichzelf voorbereidt op de smaakvolle uitdaging die voor ons ligt. De dansende vlammen en het knetterende geluid van het vuur beloven een onvergetelijke culinaire ervaring.

Brioche broodjes

Terwijl de barbecue op temperatuur komt, besteden we zorgvuldig aandacht aan het brood. De broodjes worden met precisie doorgesneden en met een vleugje liefde op het hete grillrooster geplaatst. Onder de tederheid van de vlammen ondergaat het brood een subtiele transformatie. De buitenkant krijgt een knapperige charme, terwijl de binnenkant blijft uitnodigen met zijn warmte. Het roosteren van de broodjes voegt een heerlijke textuur en een extra laag van smaak toe aan onze Wagyu ribeye sandwich, waardoor deze onweerstaanbaar wordt voor de smaakpapillen.

Wagyu sandwiches

Wanneer we met Wagyu werken, volgen we een ritueel dat de ultieme smaak en malsheid garandeert. Begin met het verwijderen van de Wagyu uit de koelkast en haal hem voorzichtig uit de vacuümverpakking. Laat het vlees gedurende een uur op kamertemperatuur rusten, zodat het de tijd heeft om tot in de kern te ontspannen en zich voor te bereiden op het grillen.

Zodra de BBQ een intense hitte heeft bereikt en de kolen gloeiend heet zijn, is het moment aangebroken om de Wagyu op het rooster te plaatsen, zo dicht mogelijk bij de brandende kolen. Wees voorbereid, want de Wagyu zal onmiddellijk reageren met een dramatische uitbarsting van vlammen, een indrukwekkend schouwspel dat de algehele magie van het grillen alleen maar versterkt.

Grill het Wagyuvlees kort aan de eerste kant, ongeveer 2 minuten lang, en geef het vlees de kans om die heerlijke korst te ontwikkelen die het zo kenmerkend maakt. Vervolgens draai je het om en laat je de andere kant nog eens 2 minuten grillen, waardoor het vet smelt en het vlees zijn smaakvolle sappen behoudt. Het resultaat zal een sublieme textuur en smaak zijn, perfect om te schitteren als het middelpunt van onze Wagyu ribeye sandwich.

Serveren

Doe op de snijvlakken van de brioche broodjes een beetje truffelmayonaise. Snij de wagyu na het rusten in mooie dunne plakken en verdeel deze over de brioche broodjes. Strooi een beetje gerookt zeezout over de wagyu ribeye en garneer af met een beetje tuinkers. Leg op elke sandwich 2 kleine augurkjes en doe de deksel van het broodje erop. Eet smakelijk!

Maak je mijn Wagyu ribeye sandwich recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @maikelsbbq en ik plaats je gerecht in mijn story.