Terug
  • Recept
  • Ingredienten
  • Ook interessant

Wildworst met flespompoen recept

Wildworst met flespompoen recept | BBQuality

Ingrediënten:

  • 1 pakje wildworst (2 stuks)
  • een halve flespompoen
  • 2 portobello paddenstoelen
  • 1 bosje bosui
  • een halve theelepel tijm
  • scheut olijfolie
  • peper en zout
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel pompoenpitten
  • 1 rode ui
  • 2 eetlepels crème fraîche

Bereiding

Steek de BBQ met deksel aan, zorg voor een indirecte zone in de BBQ, waar we met de temperatuur van 200°C gaan garen.

Snijd de flespompoen over de lengte in vieren. Je kunt alle vier de parten gebruiken of 2 stuks. Verwijder de pitten, deze gebruiken we niet in dit wildworst met flespompoen recept..

Bestrijk het vruchtvlees van de flespompoen met olijfolie en strooi er wat tijm, peper en zout overheen.

De BBQ is op temperatuur

Leg de flespompoen met schil op het rooster en leg er na 20 minuten de wildworsten bij. Deze garen we samen voor een 15 tot 20 minuten. Mocht het na deze tijd nog net niet gaar zijn, dan laat je ze nog een paar minuten extra liggen. Je moet met een vork makkelijk in de flespompoen kunnen prikken. Als dit lukt, dan zijn ze gaar.

Ondertussen snijden we de portobello paddenstoelen in plakken. Van de bosui snijden we de wortels af en zorgen ervoor dat de stelen ongeveer 10 cm lang zijn. We bakken de bosui in een skillet met olijfolie, samen met een geperst teentje knoflook. Na 5 minuten voegen we de gesneden portobello paddenstoelen toe. Bak dit eventjes en breng het op smaak met peper en zout. Snijd de rode ui in dunne ringen.


Serveren maar!

Wanneer alles gaar is, serveren we het direct.

Leg de gegaarde flespompoen als eerste op bord, vervolgens de wildworst met daarover de gebakken portobello paddenstoelen met bosui. Strooi er vervolgens wat pompoenpitten en een aantal rode ui ringen overheen. We maken het geheel af door er als laatst een lepeltje crème fraîche aan toe te voegen.

Smakelijk eten!!!

Wildworst met flespompoen recept! Maak je dit recept en plaats je dit op Instagram? Tag @dirks_smoke_and_grills en ik plaats je gerecht in mijn story van Dirk’s Smoke&Grills.

comments comments

Voorbereidingstijd 0:20u
Bereidingstijd 0:30u
Aantal personen 2 personen
  • Wildworst
    2 stuks
  • Flespompoen
    1 stuk
  • Portobello paddestoelen
    2 stuks
  • Bosui
    1 bosje
  • Tijm
    0,5 theelepel
  • Olijfolie
    scheut
  • Knoflook
    1 teen
  • Zonnebloempitten
    1 eetlepel
  • Rode ui
    1 stuk
  • Crème fraiche
    2 eetlepels
  • Peper en zout
Print dit recept