Wildzwijnprocureur recept met pruimensaus

Wildzwijnprocureur

Een lekker winters gerecht dat makkelijk te bereiden is. Dit gerecht is geschikt voor 2 á 3 personen.

Bereidingswijze pruimensaus

Snij de 1/2 ui en het knoflookteentje fijn, het gerookte ontbijtspek in blokjes en doe deze samen met de tijm en wat boter in een koekenpan.

Verhit dit in de pan op half hoog vuur. Na een minuut of 10 voeg je de pruimensiroop samen met 50 ml water toe en laat dit 5 minuten mee sudderen.

Tijdens het sudderen kun je de pruimen halveren. Doe er nu de gehalveerde pruimen (kersen of abrikozen kan ook erg goed met gerecht) bij. Na 2 minuutjes voeg je het juspoeder toe tot de saus de dikte bereikt die jij mooi vindt. Zodra de saus een mooie dikte heeft haal je de pan van het vuur.

Bereidingswijze wildzwijnprocureur op de barbecue

Een uurtje voordat je begint met het grillen van de wildzwijnprocureur (ook wel wildzwijnnek genoemd), haal je deze (ontdooid) uit de koelkast. Je haalt de nek uit de verpakking en dept deze even droog met keukenpapier. Nu kan de nek op een rustige manier op kamertemperatuur komen. Na een half uurtje strooi je aan beide kanten wat peper en zout op de everzwijnennek.

Als de barbecue op een temperatuur van 130 graden is gekomen, leg je de nek rechtstreeks boven de kooltjes op het rooster.  Na 2 minuutjes draai je hem om en laat hem nu ook 2 minuutjes op het rooster liggen.

Vervolgens leg je de procureur op het indirecte gedeelte van de barbeque. De zwijnenprocureur heeft ongeveer 40-45 minuten nodig, maar ieder stukje vlees is anders, dus een kerntemperatuurmeter is eigenlijk een must.

Wanneer de nek een kerntemperatuur van 67 graden heeft bereikt haal je hem eraf en pak je hem even in met aluminiumfolie. Je laat de procureur nu 1o minuutjes rusten in de aluminiumfolie, zodat de vleessappen weer terug in het vlees kunnen trekken.

Tijdens het rusten van het vlees, zet je de pan met de pruimensaus weer even op een laag vuurtje. Na 10 minuutjes haal je de nek uit de folie en trancheer je deze in mooie dunne plakken. Je kunt ervoor kiezen om de saus apart te serveren, wij hebben het op het vlees gedresseerd. Eet Smakelijk!