Wrap kip recept met American coleslaw

Wrap kip recept met American coleslaw kippengehakt | BBQuality

Inleiding

Toen ik het gehakt van BBQuality ontving wist ik gelijk wat ik met het kippengehakt ging maken. Namelijk een recept wat ik doordeweeks vaak eet omdat het een makkelijk, snel, maar vooral heerlijk recept is.
Een wrap (volgens Paul een WRIP ;-)) gevuld met gemarineerd kipgehakt en American coleslaw. Met trots presenteer ik jullie mijn wrap kip recept met American coleslaw.

Het gehakt marineren we met twee BBQ sauzen van Saus.Guru, maar je zou hierbij ook een standaard teriyaki en hot saus kunnen gebruiken.

Ingrediëntenlijst

  • 250 gram kippengehakt
  • 2 grote wraps
  • 50 gram crème fraîche (in ieder geval genoeg om de wraps mee in te smeren)
  • 1 prei
  • 125 gram mesclun sla

Marinade

  • 3 eetlepels Saus.Guru Tokio High Teriyaki
  • 2 theelepels Saus.Guru Skull hot sauce ultra hot (ik hou van pittig)

Zoals reeds gezegd, de sauzen zijn te vervangen door een "standaard" teriyaki en hotsaus.

  • 1 theelepel honing


American coleslaw

  • 400 gram spitskool
  • 150 gram julienne wortel
  • 1 frisse appel
  • handvol rozijnen
  • 1 eetlepel volle Turkse yoghurt
  • 1 flinke theelepel mosterd
  • 1 flinke theelepel mayonaise
  • 1 theelepel honing
  • 1 scheutje witte wijnazijn
  • peper en zout naar smaak

Voorbereiding

Stap 1

Maak de marinade door alle ingrediënten van de marinade te mixen met het kippengehakt. Zet het kippengehakt hierna terug in de koeling en laat dit een uurtje staan.

Stap 2

Snijd de spitskool in hele dunne reepjes. Schil de appel en snijd in kleine blokjes. Voeg alle ingrediënten voor de coleslaw bij elkaar in een kom en meng dit. Houd een klein beetje van de spitskool, wortel, appel en rozijnen apart. Dit voegen we later toe in de wrap. Zet je coleslaw terug in de koeling wanneer je klaar bent. Zelf vind ik de coleslaw het lekkerst wanneer je deze in de ochtend al klaar maakt.

Stap 3

Maak de prei schoon en snijd ongeveer de helft van prei in kleine stukjes (de andere helft hebben we niet meer nodig). De prei gaan we meebakken met het kippengehakt.


Bereiding

Maak je BBQ klaar voor direct gebruik en stook deze op naar ongeveer 200 graden Celsius en laat je gietijzeren pan warm worden.
Heb je geen gietijzeren pan of een pan die je kan gebruiken op de BBQ, dan kan je het gehakt ook bakken op het fornuis.
Voeg wat rookhout toe (ik vind appel rookhout hier mooi bij passen) en bak het kippengehakt tot het bijna klaar is en voeg de prei toe.
Leg je wraps in de aluminium folie ook even in je BBQ zodat ze warm worden.

Serveren

Wanneer alles klaar is haal je de wraps uit de folie en smeer je deze in met de creme fraiche. Beleg de wraps met een beetje mesclun sla, de overgebleven spitskool, wortel, appel, rozijnen en het kippengehakt. 
De mesclun sla die overblijft leg je onderin een mooie schaal en schep de American coleslaw over de sla.
Je kan eventueel nog een klein beetje van je favoriete BBQ-saus over het gehakt schenken.
Rol je wraps op en eet dit samen met de coleslaw.

Eet smakelijk!

Maak je mijn wrap kip recept met American coleslaw en plaats je dit op Instagram? Tag @braaiensnaai en ik plaats je gerecht in mijn story.