Wildrundvlees en BBQuality

Langdurige samenwerking

Vanaf heden is het wildrundvlees alleen nog te koop via BBQuality. Grazelands rewilding (voorheen Stichting Taurus) heeft ons een paar jaar geleden benaderd of wij interesse hadden om het vlees te verkopen wat ze niet via hun eigen kanalen verkocht kregen.

Ze wisten dat wij duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan en zo ontstond de samenwerking.

CO2 compensatie

BBQuality is zich bewust wat voor impact de productie van vlees op het milieu heeft. Vandaar dat we jaren geleden een idee bedachten om iets terug te doen. Tijdens het afrekenen in de winkelmand kon je ook een donatie doen om een boom terug te kopen. En zo hebben we samen met onze klanten in de afgelopen jaren 1137 bomen terug geplant.

Biodiversiteit

Wat veel mensen misschien niet weten is dat biodiversiteit enorm belangrijk is om de CO2 uitstoot terug te dringen. Vaak werd gedacht dat bomen planten de uitkomst was. Maar vele onderzoeken hebben ondertussen aangetoond dat de stimulatie van biodiversiteit misschien nog wel belangrijker is.

Oerrund

Het oerrund was een sleutelsoort voor de Europese biodiversiteit. Helaas is het dier uitgestorven in 1627. Honderden planten- en diersoorten konden alleen overleven in de voetsporen van de enorme kuddegrazers.

Stichting Tauros riep daardoor het Tauros programma in het leven om het oerrund 2.0 te ontwikkelen. En dat lukte. Door een speciaal ontwikkeld fokprogramma wordt het dier nu uitgezet door heel Europa waar de natuur steeds verder versnipperd raakt.

Het dier is uiterlijk niet te onderscheiden van het voormalig oerrund, maar het kan zich ook handhaven in de moderne omstandigheden.

Donatie

Om dit programma steeds verder uit te breiden is uiteraard geld nodig.

Tijdens het afrekenen kan je een CO2 bijdrage doen van € 2,00. Dit bedrag gaat rechtstreeks naar Stichting Taurus. Maar druk je op het plusje kan je zoveel doneren als waar jij je goed bij voelt. Het is uiteraard niet verplicht en geheel vrijwillig.

Eens in de zoveel tijd zullen we een tussenstand delen en het geld daadwerkelijk overhandigen aan Stichting Taurus. Dit zullen we dan onder deze pagina delen.

Met jouw donatie stimuleer je de biodiversiteit in Nederland en zelfs in heel Europa. En proberen we samen iets terug te doen voor de toekomst.

Veelgestelde vragen

Waarom is het vlees bij BBQuality duurder dan bij wildrundvlees?
Is het transport duurzaam?
Waarom verkopen jullie ook ander vlees wat niet duurzaam is?