Angus kogelbiefstuk met pepersaus recept

Angus kogelbiefstuk met pepersaus recept | BBQuality

Ingrediënten

 • juspoeder (rund, bijvoorbeeld van Maggi)
 • scheutje kookroom
 • 2 theelepels groene peperkorrels uit vocht

Bereiding

Leg de kogelbiefstuk op een snijplank of schaaltje en maal er wat peper en zout overheen. Laat deze vervolgens rustig op kamertemperatuur komen.

Pepersaus

Kook het water en roer de juspoeder erdoor totdat je een sausdikte bereikt. Voeg vervolgens de kookroom en de peperkorrels toe. Laat dit voor 2 minuten rustig doorkoken en haal het dan van het vuur.

De kogelbiefstuk bakken

Zet een bakpan of grillpan op een hittebron. Pak wel een beetje een passende maat. Smeer de grillpan in met zonnebloemolie. Als je in de bakpan bakt, gebruik dan bakboter.

Bak of grill de kogelbiefstuk aan beide kanten mooi bruin en grill daarna verder op middelhoog/laag vuur om rustig naar de juiste garing te komen.

Om de kogelbiefstuk medium te bakken doe je dit door de kogelbiefstuk een paar keer om te draaien. Laat de boter niet zwart worden. Voor medium duurt dit ongeveer 3 á 4 minuten per kant bij een gewicht van 200 gram. Afhankelijk van de dikte en gewicht kan het langer of korter duren. Beter is om een kerntemperatuurmeter te gebruiken. Bij 49° Celsius (voor medium) halen we de kogelbiefstuk uit de pan en laten deze een minuutje rusten.

Een klein schema van rood naar doorbakken:

Voor de garing inclusief de rust gelden de volgende kerntemperaturen:

  • Rood 48°
  • Medium rood 50°
  • Medium 52°
  • Doorbakken 56°

Dus voor de gewenste garing, haal je het vlees er 3° Celsius eerder af. Het vlees gaart door tijdens het eventjes rusten en serveren. Voor de garing ‘rood’ zal dit minder snel gaan gezien de temperatuur lager ligt, bij medium bakken gaat de garing wat sneller door bij het rusten.

Wanneer de kogelbiefstuk de gewenste garing heeft kun je deze na een minuutje rusten direct serveren samen met de pepersaus.

Smakelijk eten!!!

Maak je dit Angus kogelbiefstuk met pepersaus recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @dirks_food_and_bbq en ik plaats je gerecht in mijn story.