Angus rosbief recept

Angus Rosbief recept | BBQuality

Rosbief, een mooi gebraad om deze samen te delen aan tafel. Deze rosbief is al door BBQuality gekruid met de fantastische beefrub van Noskos. Je ruikt de heerlijke geuren van verse peper, koffie en specerijen wanneer je de rosbief uit de vacuüm haalt. Je hoeft deze alleen nog maar te bereiden en hoe dat moet, dat vertellen we hieronder. Tevens maken we romige paddenstoelen met knoflook, een heerlijke combinatie met de rosbief. Ik neem je mee in mijn Angus rosbief recept!

Ingrediënten

  • 800-1000 gram angus rosbief gekruid 
  • 400 gram paddenstoelenmix o.a. oesterzwammen, cantharellen, portobello en shimeji
  • 150 milliliter kookroom
  • 2 tenen geperste knoflook
  • 1 eetlepel geroosterde pijnboompitten
  • 1/4 rode peper in dunne ringen
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
  • 1 eetlepel bakboter
  • peper en zout

Bereiding

Begin met het schoonmaken van de paddenstoelen. Snij de grote paddenstoelen uit de paddenstoelenmix in plakken. Zet deze na het snijden even opzij, samen met de kleine paddenstoelen uit de mix.

Angus rosbief

De Angus rosbief kun je op verschillende manieren bereiden. Vooraf grillen en daarna indirect doorgaren op de BBQmet deksel. Vooraf bakken of grillen en daarna in een heteluchtoven garen.

Bak of grill de rosbief rondom mooi bruin en zet deze in een passende braadslede met een stuk bakpapier of butcherpaper onder de rosbief. In een BBQ kun je deze op een rooster leggen. Gaar de rosbief bij 120°C in de heteluchtoven of BBQ met deksel. Ik heb de rosbief gegaard tot 40° kern en 10 minuten laten rusten. De rosbief heeft bij een gewicht van 800/900 gram ongeveer 40-45 minuten in de oven gestaan. Raadzaam is wel om een kerntemperatuur te gebruiken. Ieder stukje vlees reageert wat anders.

Wil je de rosbief meer naar medium, gaar dan 3°C verder. Het zou zonde zijn om deze te ver door te laten garen.

Romige paddenstoelen

Bak de paddenstoelen in bakboter mooi bruin. Voeg er vervolgens de geperste knoflook aan toe. Meng de room er doorheen en laat het 15 minuten inkoken. Voeg de gehakte peterselie toe en breng het geheel op smaak met peper en zout. Wanneer de rosbief bijna klaar is, dan word je de romige paddenstoelen even op.

Serveren

Wanneer de rosbief de gewenste kerntemperatuur heeft behaald, laten we de rosbief 10 minuten rusten. Is het gewicht van de rosbief een stuk kleiner dan in het recept dan is 5 minuten rusten voldoende. Laat de rosbief rusten onder een stuk bakpapier of butcherpaper.

Snijd de Angus rosbief aan tafel en serveer de romige paddenstoelen erbij. Strooi er nog wat geroosterde pijnboompitten en de dunne rode peperringen overheen en het feest is compleet!

Wat er extra lekker bij smaakt zijn gebakken aardappels of krielaardappeltjes.

Smakelijk eten!!!!

Maak je dit Angus rosbief recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @dirks_food_and_bbq en ik plaats je gerecht in mijn story.