Bavette bites recept, een heerlijk spiesje van Nederlands dubbeldoel

Bavette bites recept, een heerlijk spiesje van Nederlands dubbeldoel | BBQuality

Inleiding

Bavette en in dit geval de vinkenlap. We gaan deze keer een heerlijk gerecht maken met een bavette van de Nederlands DubbelDoel koe van Heijdra vleesvee. Tijdens de voorbereiding viel al gelijk op dat dit een heerlijk mals en smakelijk stuk vlees is. We gaan er spiesjes van maken, heerlijke bites met een smaakvolle dressing. Ik presenteer jullie mijn bavette bites recept, een heerlijk spiesje van Nederlands dubbeldoel.

Ingrediëntenlijst

  • 1/2 rode peper
  • 2 eetlepels ui in dunne ringen
  • 1 teen geperste knoflook
  • 15 gram platte peterselie

Voorbereiding

Het is een simpel, maar o zo lekker recept. Het enige wat wel wat tijd nodig heeft om op smaak te komen is de dressing. Het lekkerste is als deze minimaal 3 uurtjes kan staan. We beginnen dus daarom ook met de dressing.

Dressing

Pak een wekpot of een schaal en doe hier de olijfolie in. Voeg er een geperst teentje knoflook, een halve fijngesneden rode peper, in fijne ringen gesneden lente ui en 4 theelepels rode wijnazijn aan toe. Roer dit alles goed door elkaar en voeg er een snufje gemalen zeezout aan toe. Laat dit een paar uurtjes staan. Roer er tussentijds een keertje doorheen. Proef de dressing na een paar uurtjes en wanneer nodig dan voeg je er eventueel een snufje zout en een beetje rode wijnazijn aan toe. Er mag een licht zuurtje in zitten.

Spiesjes van bavette maken

Leg bij gebruik van houten spiesjes deze voor 30 minuten in het water. Dit doe je om het verbranden van de spiesjes op de BBQ te voorkomen. Pak de bavette en leg deze plat op een snijplank. Kijk goed hoe de draad loopt, we gaan op de draad snijden (niet met de draad mee) . Dit houdt in dat als de lijnen horizontaal lopen, we verticaal het vlees in repen gaan snijden. Snijd plakken van ongeveer 1 cm dik.

Steek aan de kopse kant een spies in en rijg de bavette eraan. Doe dit bij alle repen die je hebt gesneden. Doordat je de bavette op de draad hebt gesneden, kun je deze makkelijk van het stokje eten. Een heerlijke bite.


Bereiding

Stook de BBQ heet op, zodat je het vlees dadelijk hoort sissen op het grillrooster. We gaan de bavette bites direct grillen. Pak een beetje vocht van de dressing en strijk de spiesjes ermee in. Maal er nog wat peper en zeezout overheen en wrijf het er een beetje in.

Het rooster is inmiddels heet (voorkeur gietijzer) en je kunt de spiesjes nu gaan grillen. De spiesjes hoeven er maar heel kort erop. Ongeveer een minuutje per kant is voldoende voor medium/medium-rood, langer of korter is afhankelijk van welke garing je wilt hebben.

Zodra de bavette bites klaar zijn, leg je ze op een schaal of plank en giet de dressing over de bavette bites.

Serveer direct en smullen maar!!!

Maak je mijn bavette bites recept en plaats je dit op Instagram? Tag @dirkgraat en ik plaats je gerecht in mijn story van Dirk’s Smoke&Grills