Bulgogi van Iberico buik secreto recept

Bulgogi van iberico buik secreto recept | BBQuality

Bulgogi van iberico buik secreto recept

Dit Iberico buik secreto recept is geïnspireerd op de Koreaase bulgogi. De Koreaanse marinade en kruiden gaan erg goed samen met het Spaanse Iberico varken. Erg lekker! 

Ingrediënten:

  • 500 gram Iberico buik secreto
  • 1 theelepel miso pasta
  • 1 theelepel gochuchang (Koreaanse peper pasta)
  • 3 tenen knoflook
  • 1 duim gember
  • 2 stengels bosui
  • 1 ui
  • 1,5 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 peer
  • 1 pakje noodles (voorgekookt)
  • 1 zakje bimi
  • handje cashewnoten

Benodigdheden:

  • BBQ met deksel en mogelijkheid tot direct en indirect bereiden
  • Gietijzeren skillet of gietijzeren rooster
  • Keukenmachine
  • Ziplock zak
  • Wok

Voorbereiding:

  1. Doe de miso pasta, gochuchang, knoflook, gember, bosui, ui, sojasaus, sesamolie en de peer (geschild en in blokjes gesneden) in de keukenmachine. Draai/pureer alles tot een dikke pasta.
  2. Snij de Iberico buik secreto in repen van ongeveer een duim dik.
  3. Doe het vlees in een ziplock zak en voeg hier de marinade aan toe. (Bewaar 3 eetlepels marinade voor later.)
  4. Meng het vlees met de marinade en leg het vlees voor 1 uur in de koelkast.

Bereiding:

  1. Steek ondertussen de BBQ aan en maak deze gereed voor een directe en indirecte bereiding op 170 graden Celsius.
  2. Zet je gietijzeren skillet boven het directe gedeelte van de BBQ en laat deze vast heet worden.
  3. Snij de onderkant van de bimi af en snij de bimi in de lengte door.
  4. Wok de bimi in een scheut olijfolie tot deze beetgaar is.
  5. Zet de gewokte bimi aan de kant totdat je deze gaat gebruiken.
  6. Controleer of de skillet heet is.
  7. Haal het vlees uit de koelkast en doe het vlees in de hete skillet.
  8. Verwarm ondertussen de bimi en voeg de voorgekookte noodles toe.
  9. Voeg de 3 eetlepels bewaarde marinade toe aan de bimi en noodles en wok alles.
  10. Bak de Iberico buik secreto tot de marinade een beetje krokant is.
  11. Breng indien nodig de buik secreto en noodles op smaak met peper en zout.

Serveren:

Serveer de noodles met daarop de gebakken Iberico buik secreto. Garneer het geheel af met een handje cashewnoten.

Eet smakelijk!

Maak je mijn bulgogi van Iberico buik secreto recept en en plaats je dit op Instagram? Tag @chefs_bbq_table  en ik plaats je gerecht in mijn story.