Caesar salade recept

Caesar salade recept | Jasper | BBQuality

Inleiding

Er gaat niets boven een frisse, hartige Caesar salade – een echte klassieker met een twist van de BBQ! Deze salade combineert knapperige romaine sla, sappige cherrytomaten, romig gekookt ei en zachte bonen tot een smaakvol geheel. De gegrilde kip van de barbecue maakt het helemaal af.

De rijke dressing is een echte smaakmaker: een romige mix van mayonaise, knoflook, Dijonmosterd, ansjovis en een vleugje citroen voor een frisse kick.

Perfect als complete maaltijdsalade of als smaakvol bijgerecht tijdens een zomerse barbecue!

Ingrediëntenlijst

Voor de salade

  • 250 gram kipfilet
  • 200 gram sperziebonen
  • 2 eieren
  • 150 gram cherrytomaten
  • 100 gram Romeinse sla
  • 60 gram Parmezaanse kaas
  • 3 sneetjes wit brood (voor croutons)
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 1 eetlepel BBQuality All Purpose rub

Voor de dressing

  • 50 gram mayonaise
  • 10 milliliter Worcestershire saus
  • 1 klein teentje knoflook, geperst
  • 5 milliliter citroensap (of meer naar smaak)
  • 1 eetlepel Dijon mosterd
  • 3 ansjovisfilets, fijngehakt
  • Zout en peper naar smaak

Dit heb je ook nodig...

Voorbereiding

BBQ voorbereiden

Stel de barbecue in op een temperatuur van 180–200 graden Celsius voor directe bereiding. Zorg dat het rooster schoon is en goed voorverwarmd, zodat je straks direct aan de slag kunt.

Krokante croutons maken

Snijd het witbrood in kleine blokjes en meng deze met een scheut olijfolie, knoflookpoeder, Italiaanse kruiden en geraspte Parmezaanse kaas. Zorg dat alle blokjes goed bedekt zijn voor een knapperig en smaakvol resultaat.

Bereiding

Goudbruine croutons en frisse salade

Rooster de broodblokjes in een barbecuemandje of op aluminiumfolie tot ze goudbruin en knapperig zijn – ongeveer 10 tot 15 minuten.


Kook intussen de sperziebonen beetgaar, spoel ze koud af en laat uitlekken.
Kook de eieren hard, pel ze en halveer ze. Halveer ook de cherrytomaten en snijd de Romeinse sla in grove stukken.

Sappige kip garen op de BBQ

Wrijf de kipfilets in met all purpose rub en laat kort intrekken.
Grill ze op de barbecue tot ze een kerntemperatuur van 73 graden Celsius bereiken. Laat daarna even rusten en snijd daarna in reepjes of blokjes.

Mixen & opmaken

Meng de ingrediënten voor de dressing in een kommetje. Doe vervolgens de sla, cherrytomaten, sperziebonen en de helft van de dressing in een grote kom en hussel goed door.

Aan tafel!

Verdeel de salade over twee borden. Leg de gegrilde kipreepjes en de gehalveerde eieren er mooi bovenop. Lepel de rest van de dressing erover en maak het geheel af met geraspte Parmezaanse kaas en de krokante, zelfgemaakte croutons van de barbecue. Enjoy!!

Heb je mijn gezonde caesar salade recept gemaakt en plaats je dit op Instagram? Tag dan @thegrillingbastard en ik plaats je gerecht in mijn story.