• Recept
  • Ingredienten
  • Bestellen

Caveman style longhaas recept

Caveman style longhaas recept | Angus longhaas | Martijn | BBQuality

Inleiding

Caveman style longhaas recept. Dit geweldige stuk vlees leent zich perfect om rechtstreeks in de kolen te bereiden. Of te wel op de caveman manier. Een mooi recept dat niet al moeilijk is. Kortom… Dit kan niet mis! Lees snel verder.

Ingrediëntenlijst:

Ingrediënten

Benodigdheden

Bereiding

Start met het schoonmaken van het vlees. Snijd vervolgens de zeen eruit en verwijder de vliesjes. Het is belangrijk om twee uur van te voren het vlees te marineren. Doe dit de No Mercy rub en een uitgeperste sinaasappel.

Maak de BBQ klaar voor een directe bereiding en houdt de deksel open. Plaats de longhaas in de kolen en draai steeds één kwartslag na 1,5 minuut. Doe dit tot je helemaal bent rondgegaan.

Bij een kerntemperatuur van 49 graden Celsius mag het vlees van de BBQ worden gehaald. Laat het daarna 10 minuten rusten onder alumiumfolie.

Serveren van de longhaas

Om het vlees goddelijk te presenteren, snijd je het tegendraads in plakjes. Zo krijg je perfect mals vlees.

Maak je mijn caveman style longhaas recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @urban_barbecue en ik plaats je gerecht in mijn story.

comments comments

Keuken Eigen
Voorbereidingstijd 00:30
Bereidingstijd 00:15
Aantal personen 3 á 4 personen
  • Longhaas
    700 gr.
  • No Mercy Rub
    Naar smaak
Print dit recept