Longhaas

Video

BBQuality TVBBQuality TV op Youtube

Longhaas brochette recept - BBQuality

In dit filmpje een niet al te moeilijk recept. In het filmpje laten we zien welke stappen en bereiding je voor deze longhaasspiesjes kan gebruiken.

Snijd de rode peper in dunne reepjes, Rasp de limoen en pers de limoen uit. Snijd de longhaas in blokjes. Maak een marinade van de rode peper, limoenrasp, limoensap, miso, sojasaus en rijstwijn. Laat de longhaas 2 uur marineren in een zipzak. Laat het gemarineerde vlees vervolgens goed uitlekken en rijg het aan spiesen. Grill de longhaas direct tot een kerntemperatuur van 52º – 55º Celsius.

Eet smakelijk!

Meer informatie

Longhaas

Bestel de heerlijke longhaas bij BBQuality

Bij BBQuality bieden we je de kans om kennis te maken met een verborgen juweel in de wereld van rundvlees: de longhaas. Ook bekend als hanger steak in het Engels en onglet in het Frans, is het een unieke spier die verantwoordelijk is voor de beweging van de longen. Hoewel het in Nederland nog niet erg bekend is, wordt het in Frankrijk en de Verenigde Staten beschouwd als een ware delicatesse. Ontdek hoe je deze bijzondere steak kunt bestellen, bereiden en ervan kunt genieten.

Probeer de longhaas: een verborgen delicatesse

De longhaas is een spier die zich langs het middenrif van het rund bevindt. Omdat deze spier voortdurend in beweging is, is het vlees stevig en veerkrachtig. Wat het echter echt bijzonder maakt, is de rijke marmering en het dooraderde karakter. Deze kenmerken maken het vlees ongelooflijk mals en smaakvol, en het is gegarandeerd een smaakexplosie voor je zintuigen.

In Nederland is de longhaas nog relatief onbekend, maar in BBQ-landen zoals de Verenigde Staten en Frankrijk wordt het gewaardeerd om zijn smaak en textuur. Wij zijn ervan overtuigd dat het Nederland kan verrassen en inspireren!

BBQ of Kamado: perfecte bereiding van de longhaas

Het is veelzijdig als het gaat om bereiding. Je kunt ervoor kiezen om deze te grillen, roosteren, braden of marineren, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en de beschikbare kookapparatuur. Het geheim van het bereiden van een perfecte longhaas is eigenlijk vrij eenvoudig: bak hem niet te lang!

Hier is een eenvoudige bereidingswijze:

  • Zorg ervoor dat je de buitenkant goed dichtschroeit op hoog vuur.
  • Laat de binnenkant vervolgens rustig op temperatuur komen. Het vlees moet sappig en mals blijven.
  • Breng een beetje zout en peper aan om de natuurlijke smaak van het vlees naar voren te brengen.
  • Belangrijk: Snijd tegen de draad in en niet met de draad mee. Dit zorgt ervoor dat het vlees zijn malsheid behoudt en elke hap een genot wordt.

Ontdek de longhaas bij BBQuality

Bij BBQuality willen we onze klanten de beste culinaire ervaring bieden, en dit is daar een uitstekend voorbeeld van. Dit stuk rundvlees biedt een unieke smaakbeleving die je niet mag missen.

Dus waar wacht je nog op? Bestel vandaag nog de longhaas bij BBQuality en laat je verrassen door de heerlijke smaak en textuur. Bereid het volgens je favoriete recepten en geniet van een culinair avontuur met deze bijzondere steak. Smakelijk eten!

Veelgestelde vragen

Online vlees bestellen, hoe werkt dat?
Hoe wordt het verpakt?
Een BBQuality maandabonnement, wat houdt dat in?
Longhaas
Wat is het verschil tussen grain-fed en grass-fed?
Wat is rundvlees?
Welke soorten rundvlees zijn er?
Wat is het lekkerste rundvlees?
Wat is het beste rundvlees?
Welk rundvlees is mals?
Welk rundvlees is het goedkoopst?
Wat zijn de beste vleeskoeien?