Longhaas skewer recept met spinata romana en gebakken groenten met manchego

Longhaas skewer recept met spinata romana en gebakken groenten met manchego | BBQuality

Inleiding

De longhaas is een fantastisch stuk vlees. Een stukje waar je de echte authentieke rundvlees smaak in proeft. Hier moest en zou ik een keer een mooi recept van maken. Deze keer gaan we een super gave spies maken. Ik ben trots op mijn longhaas skewer recept met spinata romana en gebakken groenten met manchego.

Ingrediëntenlijst

  • 100 gram manchego
  • 50 gram amandelschaafsel
  • 1 stokbroodje

Extra benodigheden

  • 1 gietijzeren pan

Voorbereiding

Indien nodig dan splits je eerst de longhaas, of bestel de longhaas gesplitst dat scheelt je wat werk. Snijd vervolgens de longhaas in stukken van ongeveer 4 centimeter dik. Omwikkel de longhaas met de spinata romana. Zet een plakje spinata tegen het vlees, laat het volgende stukje spinata half overlappen en ga zo rond tot het vlees rondom is bedekt. Steek een spies net uit het midden door het vlees en steek daarnaast een 2e spies. 2 spiezen scheelt je heel veel moeite met het draaien van de spies. Strooi wat BBQuality steakrub over de open delen op de longhaas.

Bak de spiezen tot en kerntemperatuur van 52 graden. Bak ook vooral de zijkanten van het de spies, het vet in de spinata romana smelt en geeft heel veel smaak aan de longhaas.

Bereiding

Snijd de groenten grof en bak in de pan op middelhoog vuur met wat olie, peper en zout en een klein beetje BBQuality steakrub.  Zijn de groenten bijna gaar, snijd dan de manchego kaas in blokjes en voeg dezd toe aan de pan. Roer goed door en als de kaas begint te smelten haal je de groenten uit de pan. Serveer dit bijvoorbeeld in een schaaltje.

Doe de mayonaise in een schaaltje met de ansjovis en het sap van een halve limoen en pureer dit glad met een staafmixer.

Rooster de amandel op middel hoog vuur tot deze mooi bruin zijn en bak het brood af volgens de verpakking. 

Serveren

Serveer alles op een plank en garneer het vlees en de spiezen met wat amandelschaafsel.

Maak je mijn longhaas skewer recept met spinata romana en gebakken groenten met manchego en plaats je dit op Instagram? Tag @foodboozeandbbq en ik plaats je gerecht in mijn story.