• Recept
  • Ingredienten
  • Bestellen

Char siu kip met komkommer

De voorbereiding

Verwijder eventuele pezen uit de kippendij maar laat het vet zitten. Snij de kip in kleine blokjes en doe deze in een afsluitbare zak/bak. Meng de Char Siu saus hier goed doorheen en leg dit voor 8 uur in de koelkast om te marineren (af en toe eens opnieuw mengen is altijd een goed idee bij marineren).

Bereidingswijze

Snij de komkommer in dikke plakken van 2,5 cm dik en snij deze plakken in 3 repen. Maak nu spiesen van de kip en komkommer.

Grill de spiezen nu af op een hete BBQ direct boven de kolen. Om nog meer indruk te maken op je gasten kan je er ook voor kiezen om ze op tafel op een irori af te grillen. Een irori? Ja zeker een irori: mocht je hier meer over willen weten lees dan hier de uitleg van FOOD by OSFA. Hou er wel rekening mee dat op een irori het langer duurt.

Serveer de spiesen met wat gebakken uitjes en eventueel een frisse salade van de resterende komkommer.

comments comments

Voorbereidingstijd +/- 2/3 uur
Aantal personen Ongeveer 4 personen
  • Kippendij (zonder vel)
    400 gr
  • Char Siu saus
    150 gr
  • Prei
    1 st
  • Sesamzaad
    5 theelepels
  • Keukenzout
    0,5 theelepel
Print dit recept