Classic entrecote recept “beurre cafe de Paris”

Classic entrecote recept "beurre cafe de Paris" | BBQuality

Inleiding

De entrecote is één van mijn favoriete stukken die je op de BBQ kunt bereiden. Het is een heerlijk stuk vlees met een lichte bite. Dit gerecht heeft een Frans tintje. Classic entrecote recept "beurre cafe de Paris".

De Angus entrecote wordt gesneden van de dunne lende. De dunne lende bevindt zich in het achterkwartier (rug) naast de filet pur. Het is een mager en mals stuk vlees. 

Voorbereiding

We hebben de heerlijke entrecote aan stuk in huis en we beginnen eerst met het maken van "de beurre cafe de Paris". Het is verstandig om deze een dag van te voren te maken of minimaal 4 uur van te voren, zodat deze nog kan opstijven in de vriezer.

Zoals je ziet is de hoeveelheid meer dan wat nodig is voor 4 personen. Het recept is voor meer personen. Dit is gedaan zodat je makkelijker de boter kan kloppen. Geen ramp, want je kunt deze heel goed bewaren in een zakje in de vriezer.

Mixen

We gaan de boter met een mixer goed luchtig kloppen. Je kan zien wanneer de boter luchtiger wordt. De boter wordt dan witter.

De ingrediënten voor de boter moeten heel fijn gehakt of gesneden worden, de knoflook even persen. Dat geldt dus voor de peterselie, kappertjes, ansjovis(kort afspoelen onder de kraan, minder zout), gedroogde dragon en sjalot-ui. Voeg wanneer klaar aan de boter toe samen met de paprikapoeder, kerriepoeder, worcestershire saus en mix het goed door. Doordat je de ansjovisfilets afgespoeld hebt kun je het geheel eventueel nog op smaak brengen met gemalen zeezout. Het is immers makkelijker iets toe te voegen dan eruit te halen. Tijdens het mengen even met de spatel langs de rand zodat alles goed gemengd is. Spuit met een spuitzak met rozet, toefjes op een plank met folie. Zet vervolgens in de vriezer of koelkast om op te stijven.


Bereiding

Aangezien we de entrecote aan één stuk gaan grillen, leggen we deze een uurtje van te voren uit de koelkast. Een half uur van te voren, snij je de vetkap kruislings in en strooi je vers gemalen peper en zeezout aan beide kanten eroverheen.

Zorg dat je een BBQ met deksel klaar hebt staan om indirect te garen met een temperatuur van 140°C. Zodra deze stabiel is, leg je de entrecote op het indirecte gedeelte en garen we deze tot een kerntemperatuur van 47°C.

Ondertussen kun je de kastanjechampignons snijden en aanbakken met gemalen peper, zout en eventueel een geperst teentje knoflook, wat wel lekker is.

Als de entrecote een kern van 45°C heeft bereikt, pak je deze even in. Nu ga je de BBQ opstoken om direct te kunnen grillen. Grill de entrecote eerst aan de vetkant en daarna aan de andere kant tot 49°C-50°C. Let wel op bij de vetkant, hier kunnen vlammen door ontstaan. Houd soms het vlees boven een bak zodat het weer wat rustiger wordt in de BBQ. Waarom eerst de vetkant? De temperatuur trekt niet zo snel in het vlees waardoor je makkelijker beide kanten kan grillen. Pak de entrecote in aluminiumfolie als deze een kerntemperatuur van 49°C heeft bereikt en laat vervolgens 7 minuten rusten.Serveren

Snij de entrecote aan in het bijzijn van de gasten en serveer direct samen met de beurre cafe de Paris. Lekker met gebakken kastanjechampignons en wat frietjes.

Smakelijk eten!!!


Maak je mijn recept en plaats je dit op Instagram? Tag @dirkgraat en ik plaats je gerecht in mijn story van Dirk's Smoke&Grills