Crispy lamszwezerik nuggets recept
Inleiding
Crispy lamszwezerik nuggets recept. Ja je leest het goed! Geen kipnuggets, veganuggets, maar nuggets van lamszwezerik in een box. De combinatie van lamszwezerik, de krokante korst van cornflakes, de hot mayo van Madame Jeanette en het frisse van de limoen.
Een frisse salade van taugé, bospeen, tuinkers en platte peterselie maakt het gerecht verder af.
Je kunt deze lamszwezerik nuggets ook maken als tussengerecht in een menu. In dit recept gaan we daar ook vanuit. De ingrediënten zijn voor 6 personen, uitgaande van 3 nuggets per persoon.
Ingrediëntenlijst
Nuggets
- 500 gram lamszwezerik
- +/- 150 gram cornflakes
- 2 eieren
- 4 eetlepels bloem
- peper en zout
- Madame Jeanette hot mayo
- 1 limoen
Salade
- 125 gram taugé
- 1/2 puntpaprika in dunne reepjes
- 1/2 eetlepel tuinkers
- 1 eetlepel gehakte platte peterselie
- 1 bospeen geraspt
- 3 eetlepels olijfolie
- Sap van halve limoen
- Peper en zout
Lamszwezerik nuggets bereiden
We beginnen met de salade
De salade bestaat uit taugé, geraspte wortel, dungesneden puntpaprika, tuinkers en platte peterselie. Aangemaakt met olijfolie en limoensap. Breng op smaak met peper en zout.
Tijd voor de lamszwezerik nuggets
Spoel de lamszwezerik vooraf goed af met water. Doe dit totdat het water helder blijft.
Breng een pan met ruim water aan de kook met een snuf zout. Pocheer de lamszwezerik kort (paar minuten) erin en spoel met koud water af. Pel vervolgens voorzichtig het dunne vel van de lamszwezerik. Portioneer de grote stukken lamszwezerik in stukken als een nugget. Maal wat peper en zout over de nuggets.
Haal de lamszwezerik eerst door de bloem, dan door het geklutste ei en als laatste de krokante laag van fijngemaakte cornflakes halen. Op deze manier krijg je een mooi laagje om de lamszwezerik.
Pak een koekenpan en doe daar een laagje zonnebloemolie in van ongeveer een halve centimeter. Zodra de olie is heet is bak/frituur je de nuggets rondom. Gebruik een grote pincet of kleine vleestang om te draaien.
Zodra mooi goudbruin gebakken zijn, haal je ze eruit en leg ze op een stukje keukenrolpapier.
Lamszwezerik nuggets serveren
Serveren in een nuggetbakje met wat Mme Jeanette mayo. Niet teveel, lekker heet is 'ie. Daarbij wat limoen partjes, voor een frisse twist. En als laatste de salade erbij en serveer direct.
Echt een lekker gerecht of als gang in een menu!!
Mme Jeanette mayo is een echte hot mayo van SausGuru. Heb je deze niet, dan kun je ook eventueel een hot mayo zelf maken door wasabi door wat mayonaise te mengen. Eet smakelijk!