De tafelsnack worst

Lees je mee?

Een verrassende snack op tafel hoeft niet ingewikkeld te zijn, denk aan een blokje kaas met een augurkje, een toastje met brie. Juist de eenvoud is tekenend voor “tafelsnacks”. Zo ook met deze bom van smaak.

Zorg er voor dat je BBQ nu klaar staat om op hoge temperatuur te grillen. Verwijder van de courgette de steel en het harde puntje en snij ze in de lengte in repen van +/- 5 mm. Smeer 1 zijde in met een dun laagje olijfolie. Grill op de BBQ de BBQuality Jalapeno Cheddar worst. Hou er echter wel rekening mee dat de BBQuality Jalapeno cheddar worst 100% rundvlees is, hou de worst zodoende medium rare (58°C) anders kan hij wat droog worden. Grill intussen de courgette door deze eerst met de geoliede kant naar beneden op het rooster te leggen voor ongeveer 2 minuten. Smeer intussen de bovenzijde ook licht in met olie. Draai de courgette om en grill de andere kant ook 2 min. De courgette zal eerder klaar zijn dan de worst dus leg deze opzij (kunnen ze ook iets afkoelen, maakt het inrollen zo wat makkelijker).

Maak je tafelsnack worst af!

Zodra de worsten klaar zijn wikkel je ze in de courgette, waarbij je de repen om ongeveer 2,5 cm vastzet met een satéprikker. Maal over dit pakketje nog wat zout & peper en snij de worst tussen de prikkers door in hapklare snacks.

Geniet van jouw tafelsnack worst!

Met dank aan FOOD by OSFA.

Optimaal genieten van de tafelsnack worst!