Double smashburger van hert recept

Double smashburger van hert recept | BBQuality

Inleiding

Hamburgers kun je het hele jaar door eten. Om wat variatie in de vleeskeuze te maken, kun je ook een keer hertengehakt gebruiken. Wij gaan een double smashburger maken met wat gebakken rode ui die een zoet zuur tintje heeft. Tussen de burgers Rambolkaas, een zachte kaas met walnoot.

Wat is een smashburger? Een smashburger is wat anders dan een burger op het rooster leggen. Je drukt een balletje gehakt plat met een stevige spatel. Je zet er best wat kracht op, dus de plaat of skillet moet stevig zijn en staan. Je bakt beide kanten en drukt deze stevig aan. Je ziet vocht eruit komen en uiteindelijk hou je een krokante, smaakvolle dunne burger over. Vaak wordt er smeltkaas als cheddar erop gelegd. Heerlijk zijn ze!!!

Lees hier mijn double smashburger van hert recept.

Ingrediënten

  • 500 gram hertengehakt
  • 2 burgerbroodjes
  • 2 rode uien
  • 140 gram punt rambolkaas
  • 2 trostomaten
  • 2 theelepels donkere balsamico azijn
  • 2 theelepels rietsuiker
  • Saus.Guru Smooth Piccalilly sauce (of vergelijkbare saus)
  • gemalen zeezout

Bereiding

Pel de rode uien en snijd deze in ringen. Zet een skillet of pan en bak de rode ui gaar. Als laatste voeg je de balsamicoazijn en suiker toe. Zet het even aan de kant.

Verhit een skillet op de BBQ of een grillplaat.

Verdeel het gehakt in 4 ballen van ongeveer 100 gram. Mag eventueel wat groter want je houdt wat gehakt over. Je moet een inschatting maken, dat wanneer je het gehakt plat drukt, de diameter ongeveer een centimeter groter is dan de diameter van het broodje. De burger slinkt namelijk nog een beetje, waardoor deze na het slinken mooi op de burger past.

Bakken van de smashburger

Wanneer het hertengehakt in de skillet gaat druk je deze gelijk plat met een spatel, eventueel om meer druk te zetten kun je een andere stevige spatel gebruiken en deze te drukken op het middelpunt.  Maal er ook wat zeezout en peper er overheen.

Wacht even tot je een mooie bruine korst aan de zijkant ziet komen en draai dan de burger om. Druk weer met de spatel op de burger, je wilt uiteindelijk een burger met een mooie korst. Niet te lang doorbakken, gezien hertengehakt vrij mager is. Vervolgens leg je op 2 burgers in dunne plakjes gesneden rambol kaas. Laat deze smelten en leg vervolgens de  2 andere smashburgers zonder kaas erop.

Verwarm alvast weer de rode ui ringen en snijd de tomaat in plakjes.

Burger bouwen

Snijd de broodjes open, bak ze even aan de binnenzijde, alsof je brood roostert. Leg dan wat tomaat erop en daarna de gebakken rode ui. Vervolgens 2 smashburgers met de kaas ertussen. Vind je 2 burgers teveel,  dan kan je natuurlijk altijd een enkele maken. Schenk er als laatste wat Smooth Piccalilly saus overheen.

Smakelijk eten!!!

Maak je dit double smashburger van hert recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @dirks_food_and_bbq en ik plaats je gerecht in mijn story.