Forel in zoutkorst recept

Forel in zoutkorst recept | BBQuality

Inleiding:

De forel is een veelzijdige vis die op verschillende manieren te bereiden is. In dit Forel in zoutkorst recept wordt de forel ingepakt in zout. Door de forel in het zout te garen zorg je ervoor dat de smaken en het vocht behouden blijven. Let er wel op dat je de huid op de forel laat zitten, zo voorkom je dat het visvlees (te) zout word.

Ingrediënten:

Benodigdheden:

Voorbereiding:

BBQ aansteken

Steek de BBQ aan en maak deze gereed voor een indirecte bereiding met een dome-temperatuur van 170/180 graden Celsius.

Forel schoonmaken

Terwijl de BBQ op temperatuur aan het komen is kan de forel schoongespoeld worden. Doe dit door de forel onder koud stromend water te houden en overal goed schoon te spoelen. Dep de forel vervolgens droog met wat keukenpapier.

Forel kruiden en zoutdeeg maken

Als de BBQ op temperatuur is kan de forel worden gekruid. Bestrooi de binnenkant van de forel met de BBQuality fish rub.

Meng voor het zoutdeeg 1,2 kg grof zeezout en 2 eiwitten tot een kruimelig "deeg".

Bereiding:

De forel inpakken

Leg nu een stuk bakpapier in een ovenschaal en leg hier een laagje zoutdeeg op. Het zoutdeeg moet zo verdeeld zijn dat de hele forel er op past. Strooi een klein laagje BBQuality fish rub op het zout en leg hier de forel op. Pak de forel nu in met het resterende zoutdeeg. Zorg ervoor dat alles goed afgesloten is. De staart en kop mag eventueel vrij gehouden worden.

De forel garen

Zet de ovenschaal met de forel nu op de BBQ en gaar deze 40 minuten. Controleer na 20 minuten even of de ovenschaal gedraaid moet worden, vaak gaart de BBQ niet helemaal gelijkmatig waardoor een kant harder gaat dan de andere kant.

Serveren

Als het zout helemaal hard is haal je de ovenschaal van de BBQ. Haal de forel uit de ovenschaal door deze aan het bakpapier op te tillen en leg deze op een snijplank.

Sla nu met de achterkant van een mes de zoutkorst kapot en verwijder het zout. Let op dat je de huid van de forel niet kapot maakt, als het visvlees in aanraking komt met het zout zal het eindresultaat veel te zout zijn.

Als het zout verwijderd is verwijder je voorzichtig de huid van de forel. Pluk het visvlees van de graat en serveer het visvlees bijvoorbeeld in een salade met aceto glaze.

Maak je mijn forel in zoutkorst recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @chefs_bbq_table en ik plaats je gerecht in mijn story.