Gefrituurde drumsticks met chilisaus

Drumsticks

Vandaag gaan we met een heel simpel maar erg lekker gerecht aan de slag. We gaan drumsticks frituren.

Iedereen kent ze wel die lekkere kippetjes die na het stappen zo heerlijk smaken. En dat komt echt niet alleen maar door die biertjes! 

Je kunt ze zo sterk maken als je zelf wilt maar ik kies er deze keer voor het erg simpel te houden. 

Kruiden van de drumsticks

Zoals ik al zei gaan we het heel simpel kruiden en je zult merken dat dat echt al heel lekker is. Doe je drumsticks in een schaal strooi er ruim peper en zout op. Meng ze daarna even door elkaar.

Drumsticks bloemen

Nadat je de drumsticks gekruid hebt met peper en zout komt de volgende stap. Om ze te beschermen tegen het hete vet geven we ze een beschermjasje van bloem. De drumsticks plakken van zichzelf al een beetje dus je hoeft ze niet eerst door het ei te doen. Dan zijn ze klaar om de frituur in te gaan. Zorg dat je frietvet 150 graden is. Normaal staat deze op 180 graden ingesteld dus let daar goed op.

Frituren

Als je frietvet 150 graden is kun je ze erin doen. Zorg dat ze goed onderstaan. Lukt dit nou niet helemaal draai ze dan na een tijdje. Het duurt zo'n 8 minuten voordat ze klaar zijn. Is je vet nu te heet, verbranden ze aan de buitenkant en is het vlees van binnen nog niet gaar. Meet daarom je vet desnoods nog met een temperatuurmeter. 

Als de 8 minuten voorbij zijn laat je ze even uitlekken op een stukje keukenpapier.

Finishing touch

Als je drumsticks klaar zijn is het nog lekker er een bosuitje bij fijn te snijden voor wat extra bite. En daarnaast kun je er een lekker sausje bij doen waar je van houdt. Ik heb er nu een chilisausje bijgedaan. 

Eet smakelijk!