• Recept
  • Ingredienten
  • Bestellen

Gegratineerde varkensschnitzel XXL

Gegratineerde varkensschnitzel XXL | BBQuality

Inleiding

Zo lekker, een varkensschnitzel, maar vaak gewoon te klein…. En daar is een eind aan gekomen, de varkensschnitzel XXL van dik 400 gram.

Heerlijk met gebakken uien en kastanjechampignons gegratineerd met mozzarella kaas.

Voorbereiding

We gaan snel beginnen, want je krijgt gewoon trek als je de grote schnitzels ziet.

Maak de kastanjechampignons schoon en snijd deze in vieren. Maak de ui schoon en snijd er ringen van. De knoflook even pellen en fijn snijden.

Zet de oven vast aan en zorg dat de grill aanstaat om te gratineren.

Bak de ui ringen als eerste aan in boter en voeg daarna de gesneden kastanjechampignons en knoflook toe. Breng op smaak met peper en zout. Probeer zoveel  mogelijk vocht eruit te bakken, want anders wordt je schnitzel te nat. Wat je ook kan doen is, eerst bakken en dan in een zeef boven een bakje uit laten lekken.

Snijd de mozzarella in dunne plakken.

Bereiding

Zet 2 bakpannen op het vuur en laat de boter (ruime hoeveelheid) heet worden. Bak de schnitzels aan beide kanten bruin en  krokant.

Leg de schnitzels vervolgens op het rooster van de oven of op 2 borden. Leg wat gebakken ui en champignons in het midden van de schnitzel en leg een paar plakken mozzarella erop.

Snijd ondertussen wat ringen van het groen van de lente ui.

Zet het rooster of borden in de oven en gratineer de mozarella. Even in de gaten houden, want dat kan hard gaan. Haal de schnitzels uit de oven en strooi wat oregano en gesneden lente ui eroverheen.

Natuurlijk lekker met friet erbij.

Smakelijk eten en lekker uitbuiken erna!!!

comments comments

Keuken Duits
Voorbereidingstijd 00:15u
Bereidingstijd 00:25u
Aantal personen 2 personen
  • Varkensschnitzels XXL
    2 stuks
  • Kastanjechampignons
    4 stuks (grote)
  • Ui
    1 stuk
  • Gedroogde oregano
    Snufje
  • Peper en zout
    naar smaak
  • Knoflook
    1 teentje
  • Mozarella kaas
    1 grote bol
  • Lente ui
    1 stuk
  • Bakboter
Print dit recept