Gegrilde zebrabiefstuk met tagliatelle recept

Gegrilde zebrabiefstuk met tagliatelle recept | BBQuality

Gegrilde zebrabiefstuk met tagliatelle recept

Zebrabiefstuk, een exotisch stukje vlees met een fijne smaak. We gaan deze grillen boven de kooltjes of in een grillpan. We combineren de zebrabiefstuk met een romige pasta gevuld met bimi groente en oesterzwammen. Een mooie combinatie waar de zebrabiefstuk mooi tot zijn recht komt.

Ingrediënten

  • 4 zebrabiefstukken van 150 gram
  • 200 gram oesterzwammen
  • 400 gram droge tagliatelle pasta
  • 350 milliliter kookroom
  • 200 gram bimi groente
  • 2 kleine of 1 grote teen knoflook
  • 50 milliliter witte wijn


  • 1 volle eetlepel gehakte peterselie
  • 1 sjalot-ui
  • olijfolie
  • peper en zeezout

Benodigdheden:

Bereiding

We beginnen met een stukje voorbereiding, zodat we later sneller het gerecht af kunnen maken.

Blancheer eerst de bimi groente, oftewel beetgaar koken en afspoelen met koud water. Zou blijft de bimi mooi groen. We gaan de pasta ook beetgaar koken en koud afspoelen. Dit doen we om dezelfde reden.
Snijd ondertussen de sjalot-ui in ringen en de oesterzwammen in repen.

Ga je zebrabiefstuk op de BBQ bereiden, dan kan je nu de BBQ aansteken om de zebrabiefstuk later hierop te grillen.

Zet een skillet of pan op het vuur en fruit de sjalot-ui in een scheut olijfolie aan. Voeg de oesterzwammen toe en bak deze mee. De bakpan of skillet moet groot genoeg zijn om er later de pasta aan toe te kunnen voegen.

Voeg er vervolgens een uitgeperste teen knoflook aan toe en bak het een minuutje mee. Blus af met een scheut witte wijn en voeg de kookroom toe. Laat het voor 3 tot 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zeezout.

Grillen

Grill de zebra biefstuk boven de hete kolen of in een grillpan. Gebruik je een grillpan, smeer deze dan voor het grillen even in met olie om plakken te voorkomen. Grill 2 á 3 minuten aan beide kanten, afhankelijk van de dikte van de biefstuk. Het lekkerste is medium-rood/medium, zeker niet verder garen. Je kan ook een kerntemperatuur aanhouden van 50°-52°Celsius. Om er zeker van te zijn dat je de juiste temperatuur bereikt kun je het beste een kerntemperatuurmeter gebruiken.

Tijdens het grillen voeg je de gekookte pasta en de geblancheerde bimi aan de oesterzwammen in room toe. Verwarm de pasta, de bimi en voeg een volle eetlepel gehakte peterselie toe.

Zodra de zebrabiefstuk klaar is, leg je deze even op een snijplank om kort te laten rusten. Maal peper en zeezout over de zebrabiefstuk heen om op smaak te brengen. Maak ondertussen de borden op met de gevulde pasta.

Snijd de zebrabiefstuk in plakjes en verdeel deze over de pasta. Besprenkel de pasta nog met een beetje olijfolie.

Smakelijk eten!!!

Maak je dit gegrilde zebrabiefstuk met tagliatelle recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @dirks_food_and_bbq en ik plaats je gerecht in mijn story.