Gehaktbal of broodje bal recept

Gehaktbal broodje bal recept | BBQuality

Inleiding

De gehaktbal, veel gegeten bij de warme maaltijd of voor de lunch op een broodje. Vaak met wat mosterd erbij. Laat er nu toevallig een heerlijke rub zijn, waar een mosterdsmaak in zit ;-). De Carolina Mustard rub van Don Marcos. Samen met deze kruiden en het gemengd gehakt van varkens- en rundvlees maken we een heerlijke gehaktbal. Met dit gehaktbal broodje bal recept maak je een geweldige bal waar iedereen blij van wordt. 

Voorbereiding

We beginnen met het snipperen van de sjalot-ui. Snij deze zo fijn mogelijk. Doe het gehakt in een kom en voeg het paneermeel, ei, Carolina Mustard rub, een snufje gemalen peper en zeezout, de gesnipperd sjalot-ui en een geperst knoflookteentje toe. Meng alles goed door elkaar en vorm er 4 of 6 gehaktballen van. Je kan ze zelf net zo groot maken als je wil.  Belangrijk is dat je ze goed draait en vormt in je hand, om een mooie strakke bal te maken. Voor dit broodje bal recept heb ik er 4 ballen van gemaakt. Zet ze even een half uurtje in de koelkast, dan kunnen ze nog wat steviger worden.

Bereiding

Pak een bakpan of braadpan en verhit de bakboter. Bak de gehaktballen rondom aan en gaar deze verder op laag vuur met deksel erop, rustig laten garen voor ongeveer 30 minuten. Draai de ballen regelmatig om voor een gelijkmatige garing en kleuring. Doordat je rustig gaart krijg je een sappige gehaktbal en verbrand de boter ook niet waar je later evt je jus van kan maken.

De jus, deze keer lekker makkelijk doen met blokjes of zakje juspoeder met een klontje roomboter. Maak deze wanneer de gehaktballen bijna klaar zijn, dit kan je bij de gehaktballen doen of in een pannetje apart.

Zo de gehaktballen zijn klaar.... Heerlijk, maar.....

Broodje bal

Wil je zo'n broodje bal als op de foto? Dan moet je nog een paar dingen voorbereiden tijdens het garen van de gehaktballen.

Rasp met de grove rasp de komkommer en voeg er een snufje zout en peper aan toe. Laat dit 10 minuten staan. Giet het af en roer er een lepel mayonaise onderdoor. Bak de afbakbroodjes volgens de verpakking bruin en snij de rode ui in ringen.

Nu kunnen we het broodje gaan "bouwen". Snij het broodje open en doe de komkommersalade erop. Snij de gehaktbal in 4 plakken en leg deze erop en schenk er een lepel jus overheen. Nu een paar rode uiringen, het broodkapje erop en happen maar.

Smakelijk eten!!! 

Maak je mijn  recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @dirks_food_and_bbq en ik plaats je gerecht in mijn story.