• Recept
  • Ingredienten
  • Bestellen

Gerookte Canette (eendenborst) met sinaasappelsaus

Gerookte Canette (eendenborst) met sinaasappelsaus - BBQuality

Bereiding gerookte canette (eendenborst) met sinaasappelsaus

Snij de borsten van de Canette (eendenborst) kruislings in aan de vetzijde en bestrooi met royaal zout.

Gerookte Canette (eendenborst) met sinaasappelsaus - BBQuality

Draai de borsten om, bestrooi met peper en zout en beleg de vleeszijde met plakjes mandarijn, blaadjes laurier en stukjes steranijs.

Leg de borsten in een diep bord of bakje en voeg sinaasappelsap toe totdat de borsten ongeveer een cm in het sap staan.
Laat een uur marineren.

Gerookte Canette (eendenborst) met sinaasappelsaus - BBQuality

Haal de borsten uit de marinade en dep ze droog

Doe de marinade in een pannetje,voeg een kleine eetlepel honing toe en kook dit in totdat de saus iets stroperig begint te worden. Giet het door een zeef en bewaar de siroop als saus voor bij de eend.

Gerookte Canette (eendenborst) met sinaasappelsaus - BBQuality

Bereid een bbq voor op 180ºC en voeg wat eikenhout aan de kolen toe voor de rook.
Leg de eendenborsten indirect op de bbq met de vetzijde omhoog.

Gerookte Canette (eendenborst) met sinaasappelsaus - BBQuality
Gaar ze tot 50ºC in de kern en bak daarna de vetzijde boven direct vuur uit zodat deze iets krokant wordt. Doe dit met open deksel zodat de rook van het verbrandde vet weg kan en niet in je vlees trekt.

Gerookte Canette (eendenborst) met sinaasappelsaus - BBQuality
Verwijder de eend regelmatig van het vuur zodat ze niet verbranden.
Laat de eend 10 minuten onde aluminiumfolie rusten en snij er dan dunne plakken van.
Dresseer de eend met de sinaasappelsaus.

Gerookte Canette (eendenborst) met sinaasappelsaus - BBQuality

Heerlijk op een salade, broodje of als sterspeler in je hoofdgerecht.

Smakelijk eten.

Kijk ook BBQuality TV!

Hoe bak ik een eendenborst?BBQuality TV op Youtube

comments comments

Keuken Frans
Voorbereidingstijd 00:15
Bereidingstijd 00:20
Aantal personen 2
  • Canette
    400 gram
  • Mandarijn
    1 stuk
  • Sinaasappelsap
    500ml
  • Laurierblaadjes
    4 stuks
  • Steranijs
    4 stuks
  • Zout & Peper
Print dit recept