Meedenken, snelle levering en niet geheel onbelangrijk smaakvolle producten.Remco – Oss
Terug
  • Recept
  • Ingredienten
  • Ook interessant

Gevulde bavette op de barbecue

Bavette op de BBQ | BBQuality

Het begin

Dit enorm lekkere en niet al te moeilijke gerecht hebben we te danken aan BBQ-king Bart Schoone. Thanks Bart!

We beginnen met het in plakjes snijden van de olijven. De zongedroogde tomaten snijden we julienne. Dan roosteren we eventjes de pijnboompitten in een pan en laten deze afkoelen. Als we alle voorbereidingen gedaan hebben pakken we er een mooi stuk bavette bij. Deze gaan we vlinderen, we snijden hem door midden en leggen hem open als een boek. Hierna gaan we hem beleggen met de gesneden olijven, zongedroogde tomaten, pijnboompitten en parmezaanse kaas.

Als dit gedaan is gaan we de bavette oprollen als een rollade en knopen we deze met het slagerstouw goed dicht. Nu smeren we deze in met een beetje olijfolie en bestrooien het dan met wat peper en zout of eventueel een lekkere beef rub.

Op de BBQ!

De bavette is nu klaar om op de barbecue te gaan, die we klaarmaken voor indirect gebruik op 150C. De tijd die nodig is om op temperatuur te komen kun je goed gebruiken om de bavatte op kamertemperatuur te laten komen, is de barbecue op de juiste temperatuur kan de bavette er op.

De bavette is klaar als de kerntemperatuur 53C aangeeft. Laat hem dan nog even 10min. afgedekt rusten onder aluminiumfolie. Eet smakelijk!

comments comments

Bavette
500 gram
Olijven
Naar smaak
Zongedroogde tomaten
Naar smaak
Pijnboompitten
Naar smaak
Parmezaanse kaas
Olijfolie
5 el
Peper & zout
Naar smaak
Slagerstouw