Go wild burger recept
Inleiding
Go wild burger recept!
Een bagel opgebouwd met gebakken kastanjechampignons, Roquefortsaus, gegrilde wildburger, gekonfijte eendenbout en een rode vruchten chutney. Let's go wild!!!!!
Ingrediëntenlijst
Wildburger
- 2 stuks wildburgers
- 2 bagel buns (afbak)
- 1 gekonfijte eendenbout (+/-220 gr)
- 200 gram kastanjechampignons
- klontje bakboter
Red fruit chutney
- 125 gr mix framboos en blauwe bes (diepvries)
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel rietsuiker
- 1 eetlepel appelazijn
- 25 gram gesnipperde sjalot-ui
- Peper en zout
Roquefort saus
- 4 eetlepels kookroom
- 50 gram Roquefort
- Peper en zout
Bereiding
Red fruit chutney
We beginnen met de red fruit chutney. Fruit de gesnipperde sjalot-ui in een olijfolie aan. Voeg nu de fruit mix, appelzijn, en rietsuiker er aan toe en laat het 8 minuten zachtjes pruttelen. Roer er af en toe doorheen en breng wanneer nodig op smaak met wat peper en zout. Laat vervolgens de chutney afkoelen in de koelkast.
Roquefortsaus
We gaan verder met de Roquefortsaus. Verwarm de kookroom tegen het kookpunt en laat de kaas in stukjes oplossen in de hete kookroom. Breng op smaak met peper en zout. Laat ook de saus afkoelen in de koelkast. Wanneer deze is afgekoeld heb je een mooie licht gebonden saus.
Bak de bagels alvast volgens de beschrijving op de verpakking af.
De gekonfijte eendenbout van BBQuality is voorgegaard en hoeft alleen maar opgewarmd te worden. Gebruik het vet uit de verpakking ook om de eendenbout warm te maken voor gedurende 15 min. Doe dit indirect op een temperatuur van 180° Celsius afgedekt in een ovenschaal of skillet.
Snijd ondertussen de kastanjechampignons in plakken en bak ze mooi bruin in bakboter in een skillet of bakpan. Breng ze even op smaak met wat peper en zout.
Ga nu de wildburgers grillen en rooster de bagels aan de binnenkant even kort op de grill.
Pluk het vlees van het bot van de eendenbout en houdt dit warm.
Burger bouwen
Bouw de bagel op met gebakken kastanjechampignons, Roquefortsaus, wildburger, geplukte gekonfijte eendenbout en als laatste de rode vruchten chutney.
Let's go wild!!!!!
Smakelijk eten!!!
Maak je dit go wild burger recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @dirks_food_and_bbq en ik plaats je gerecht in mijn story.