Terug
  • Recept
  • Ingredienten
  • Ook interessant

Go wild burger recept

Burger The Wild wildburger eendenbout recept | BBQuality

Inleiding

Go wild burger recept!

Een bagel opgebouwd met gebakken kastanjechampignons, Roquefortsaus, gegrilde wildburger, gekonfijte eendenbout en een rode vruchten chutney. Let’s go wild!!!!!

Ingrediëntenlijst

Wildburger

Red fruit chutney

  • 125 gr mix framboos en blauwe bes (diepvries)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel rietsuiker
  • 1 eetlepel appelazijn
  • 25 gram gesnipperde sjalot-ui
  • Peper en zout

Roquefort saus

  • 4 eetlepels kookroom
  • 50 gram Roquefort
  • Peper en zout

Bereiding

Red fruit chutney

We beginnen met de red fruit chutney. Fruit de gesnipperde sjalot-ui in een olijfolie aan. Voeg nu de fruit mix, appelzijn, en rietsuiker er aan toe en laat het 8 minuten zachtjes pruttelen. Roer er af en toe doorheen en breng wanneer nodig op smaak met wat peper en zout. Laat vervolgens de chutney afkoelen in de koelkast.

Roquefortsaus

We gaan verder met de Roquefortsaus. Verwarm de kookroom tegen het kookpunt en laat de kaas in stukjes oplossen in de hete kookroom. Breng op smaak met peper en zout. Laat ook de saus afkoelen in de koelkast. Wanneer deze is afgekoeld heb je een mooie licht gebonden saus.

Bak de bagels alvast volgens de beschrijving op de verpakking af.

De gekonfijte eendenbout van BBQuality is voorgegaard en hoeft alleen maar opgewarmd te worden. Gebruik het vet uit de verpakking ook om de eendenbout warm te maken voor gedurende 15 min. Doe dit indirect op een temperatuur van 180° Celsius afgedekt in een ovenschaal of skillet.

Snijd ondertussen de kastanjechampignons in plakken en bak ze mooi bruin in bakboter in een skillet of bakpan. Breng ze even op smaak met wat peper en zout.

Ga nu de wildburgers grillen en rooster de bagels aan de binnenkant even kort op de grill.

Pluk het vlees van het bot van de eendenbout en houdt dit warm.

Burger bouwen

Bouw de bagel op met gebakken kastanjechampignons, Roquefortsaus, wildburger, geplukte gekonfijte eendenbout en als laatste de rode vruchten chutney.

Let’s go wild!!!!!

Smakelijk eten!!!

Maak je dit go wild burger recept en plaats je dit op Instagram? Tag @dirks_smoke_and_grills en ik plaats je gerecht in mijn story van Dirk’s Smoke&Grills.

comments comments

Keuken Fusion
Voorbereidingstijd 00:20u
Bereidingstijd 00:25u
Aantal personen 2 personen
  • Wildburgers
    2 stuks
  • Gekonfijte eendenbout
    1
  • Bagels (afbak)
    2 stuks
  • Rietsuiker
    1 eetlepel
  • Framboos en blauwe bes mix (diepvries)
    125 gram
  • Olijfolie
    1 eetlepel
  • Sjalot ui gesnipperd
    25 gram
  • Appelazijn
    1 eetlepel
  • Roquefort kaas
    25 gram
  • Kookroom
    4 eetlepels
  • Peper en zout
    naar smaak
  • Kastanjechampignons
    200 gram
  • Bakboter
    klontje
Print dit recept