Gyros recept voor op de BBQ
Gyros recept voor op de BBQ
Wil je een keer zelf je gyros maken? Dan hebben wij een heerlijk gyros recept voor op de BBQ!
Snijd de uien, peper en knoflook en meng dit vervolgens met de sap van een citroen, azijn, tijm en olijfolie tot een marinade.
Snijd plakken van de procureur. Meng het vlees daarna door de gyros marinade en laat dit een nacht in de koelkast intrekken.
Haal het vlees vervolgens uit de marinade en meng alle kruiden voor de gyros kruiden door elkaar. Strooi 4 eetlepels gyros kruiden in een bak en haal het vlees er daarna doorheen. Druk het vlees goed aan zet het in de koelkast. Haal na een paar uur het vlees uit de koelkast.
Rijg het vlees op de spit van een rotisserie. Druk het vlees goed aan. Zorg dat het vlees gelijkmatig verdeeld is en snijd zo nodig bij.
Bereid de barbecue voor op 150 graden C en hang het spit vervolgens in de rotisserie. Gril de gyros tenslotte gelijkmatig gaar in zo'n 2 uur en snijd er mooie stukjes van.