Verse spaghetti met garnalen en citroenrasp

Een heel simpel en snel te bereiden gerecht, maar oh zo lekker is deze heerlijk pasta met garnalen en citroenrasp. Niet iedereen houdt van citroen in zijn eten maar in deze combinatie is het echt verrukkelijk. Met name ook omdat we de schil van de citroen gebruiken en niet de citroensap zelf. De schil geeft een veel frissere smaak waar de sap voornamelijk zuur is. 

Een ander mooi voordeel van dit gerecht is dat je niet veel ingrediënten nodig hebt en het is ook nog eens snel klaar!

Zet een grote pan of wok op het vuur en laat de boter zachtjes smelten, zet het vuur niet te hoog. Snipper dan de ui. Zorg dat je mooie, kleine blokjes snijdt. Fruit deze nu zachtjes aan en laat de ui niet verkleuren. Laat dit zo'n 10 minuten zachtjes staan.

Dan gaan we ondertussen verder met de garnalen. Afhankelijk van de grootte van de garnalen kun je er voor kiezen ze te halveren. Maar je kan ze natuurlijk ook heel laten. Dan hoef je er verder niks aan te doen.

Als je uitjes zo'n 10 minuten zachtjes hebben staan pruttelen voeg je de garnalen toe en de koksroom. Laat het vuur op de kleine stand staan. 

Rasp nu de schil van een citroen en voeg deze toe aan de saus. Daarna hak je het bosje dille fijn en voeg je peper en zout naar smaak toe. Je saus is nu klaar en kun je lekker laten pruttelen.

Pasta koken

Als de saus opstaat is het tijd om de pasta te koken. Ik heb voor verse spaghetti gekozen omdat deze lekker is en snel klaar is. Maar je kunt ook gewoon een droge variant kiezen. Het lekkerst bij dit gerecht is wel een dunnere pasta als spaghetti of tagliatelle. 

Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing en zodra deze klaar is voeg je de pasta toe aan de saus. 

Roer de pasta goed door de saus en proef of er eventueel nog zout aan toegevoegd moet worden. Als je gerecht goed op smaak is kun je aan tafel. 

Grill er eventueel een courgette bij.

Eet smakelijk!