Iberico ribfingers ends recept

Iberico ribfingers ends recept | BBQuality

Inleiding

De burnt ends van buikspek kennen we, maar probeer deze snack ook eens met Tapas Iberico ribfingers. Een super lekker Iberico ribfingers ends recept.

Ingrediënten

Bereiding

De bereiding is een heel eind hetzelfde als bij burnt ends, zoals we die kennen, alleen wat korter.

Bereid de BBQ met deksel voor op indirect garen met een keteltemperatuur van 125 graden Celsius. Snijd de ribfingers in stukken van 2 á 3 centimeter. Strooi de BBQuality all purpose rub er overheen en meng alles goed.

Leg de Iberico ribfingers ends in een aluminiumbak. Zet deze op het rooster en voeg wat rooksnippers toe aan de kolen.

Laat ze 1 uur liggen en voeg dan de roomboter in blokjes en basterdsuiker toe. Dek de aluminiumbak af met aluminiumfolie en laat dit bij dezelfde temperatuur 1,5 uur verder garen/smoren. Meng halverwege even alles goed door elkaar.


Wanneer ze na 1,5 uur zover zijn, verwijderen we het vocht uit de bak en schenken we de BBQsaus over de ribfingers ends, zodat deze rondom ingesmeerd zijn met de BBQsaus.

Zet de ingesmeerde ribfingers nu nog een half uur terug bij dezelfde temperatuur.

Haal ze na dit laatse half uur van de BBQ en leg ze in een schaaltje. Ze zullen maar eventjes in een schaaltje op tafel liggen, want ze zijn zo op. Ofwel, bedenk goed hoeveel je maakt en besteld bij BBQuality.

Smakelijk eten!!!

Maak je mijn Iberico ribfingers ends recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @dirks_food_and_bbq en ik plaats je gerecht in mijn story.