Iberico ribfingers recept met kastanjechampignons

Iberico ribfingers recept | BBQuality

Inleiding

Vorig jaar tijdens The Epics Luxury Edtion van Saus.Guru heb ik dit recept verzonnen, het was zo gruwelijk lekker dat ik nogmaals wilde maken. Deze keer heb ik het ook helemaal uitgeschreven om te delen.
Van DX.XI heb ik een nieuw BBQ-speeltje om te testen, een universele bakplaat voor Kamado BBQ’s. In combinatie met de Iberico ribfingers van BBQuality maakte dit het feestje compleet.
Daarnaast was het ook weer eens leuk om met de marinade spuit te werken. Zo kom ik gelijk op mijn eerste tip; voorkom thuis ruzie met je partner en trek tijdens het injecteren van de ribfingers niet je zondagse witte blouse aan, maar doe je schort om ;-).

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten

Benodigdheden

  • BBQ om direct mee te kunnen grillen of een bakplaat
  • Temperatuurmeter om de kerntemperatuur van je ribfingers te meten

Voorbereiding

Dep de Iberico ribfingers droog met keukenpapier en snijd te grote stukken vet nog een beetje bij (dit was in mijn geval niet nodig).
Vul de marinade spuit met de Saus.Guru Bangkok grill marinade (of ketjap manis) en rijg een ribfinger in zijn geheel over de spuit.
Injecteer nu heel rustig een beetje marinade in de ribfinger terwijl je deze langzaam van de spuit af trekt. Blijf injecteren met marinade tot de ribfinger helemaal van de spuit af is.
Als je alle ribfingers hebt geïnjecteerd strooi je nog een beetje BBQuality pork rub op de ribfingers en zet je ze voor een aantal uur terug in de koelkast.

Bereiding

Maak je BBQ klaar voor direct gebruik en stook deze op naar ongeveer 200 graden Celsius.
Ondertussen maak je de kastanjechampignons schoon en snijd je deze door de helft.
Wanneer de BBQ of bakplaat op temperatuur is kunnen we de ribfingers gaan grillen.
Gebruik je een bakplaat dan kan je de kastanjechampignons mee bakken op de plaat, dit kan ook in een apart pannetje.
Draai de ribfingers regelmatig om en blijf ook checken wat de kerntemperatuur is.
Omdat het vlees van een Iberico varken is kan je je ribfingers best een beetje medium eten. Ik haal de ribfingers daarom van de bakplaat bij een kerntemperatuur van 58 graden Celcius.
De ribfingers zijn dan super sappig met een mooie rosé binnenkant.

Serveren

Snijd alles in hapgrote plakjes en serveer de ribfingers, de kastanje champignons en veldsla op een mooie serveerplank. Top dit af met je favoriete zoete BBQ-saus (ik heb hier de Mango Cinnamon van Saus.Guru voor gebruikt).

Smakelijk eten!

Maak je mijn Iberico ribfingers recept met kastanjechampignons en plaats je dit op Instagram? Tag @braaiensnaai en ik plaats je gerecht in mijn story.