In olijfolie met Party Rub gepocheerde zeebaarsfilet recept

In olijfolie met Party Rub gepocheerde zeebaarsfilet recept | BBQuality

In olijfolie met Party Rub gepocheerde zeebaarsfilet recept

Deze zeebaarsfilet is langzaam gegaard in olijfolie die op smaak is gebracht met BBQuality Party Rub en limoen. Een zeer sappige zeebaarsfilet met fijne smaken van de Party Rub.

Dit gerecht past zeker als een warm voorgerecht in een feestelijk (Kerst)menu. Voor een 2-3 gangen menu, kun je 1oo gram zeebaarsfilet per persoon aanhouden, bij meer gangen in het menu zou ik 50 gram zeebaarsfilet per persoon aanhouden. Natuurlijk kan je er ook een maaltijd van maken, dan is 150-200 gram per persoon voldoende.

Ingrediënten:

  • 2 stuks zeebaarsfilet á 100 gram
  • 3 eetlepels BBQuality Party Rub
  • 200 milliliter olijfolie
  • 3 stuks zongedroogde tomaat
  • 100 gram verse spinazie
  • paar takjes verse dille
  • Gemalen zeezout en peper
  • Afbakbrood (optioneel)

Benodigdheden:

  • passende skillet of ovenschaal, waar de zeebaarsfilets de bodem geheel bedekken
  • kerntemperatuurmeter (niet noodzakelijk, wel makkelijk).

Bereiding

Gezien dit heerlijke visgerecht in een menu past, hebben we een kleine ingrediëntenlijst en makkelijke bereidingswijze voor een smakelijk voorgerecht. De kok mag ook genieten van het menu toch?

Het voorgerecht bestaat uit 2 bestanddelen. De gepocheerde zeebaarsfilet en geroerbakte spinazie.

We beginnen met de zeebaarsfilet. Controleer even of echt alle graatjes verwijderd zijn. 

Zet de skillet op de BBQ, het fornuis of in de oven. Doe de olijfolie erin met 2 eetlepels Party Rub en een snufje zout. Maak deze warm (niet heet) en laat dit met 4 plakjes limoen 10 á 20 minuten trekken. De smaken komen los, je kunt eventueel een derde eetlepel Party Rub toevoegen. Maar maak de olie niet te sterk, want je wilt ook nog de vis proeven.

Breng de olijfolie naar een temperatuur van 60° Celcius en leg de zeebaarsfilets erin, zodat deze geheel in de olie liggen. Je gaat de zeebaarsfilet bij een lage temperatuur garen. Dit duurt ongeveer 25-30 minuten. Gaar je in de BBQ met deksel of in de oven, hou dan een temperatuur van 70-80° Celsius aan. Indien nodig bedruip je de vis als deze iets aan het oppervlak ligt.

Wanneer de zeebaarsfilets bijna gaar zijn, als je een kerntemperatuurmeter hebt, meet dan de temperatuur en bij 60° Celcius in de kern zijn de zeebaarsfilets gaar. Als de zeebaars een kerntemperatuur van 55° Celcius heeft, dan ga je de spinazie met de kleingesneden zongedroogde tomaat roerbakken in een scheutje olijfolie. Je brengt de spinazie op smaak met peper en zout.


Opdienen

Wanneer de zeebaarsfilet gaar is en de spinazie geroerbakt is, dan is het tijd om het gerecht op te dienen.

Verdeel de spinazie over de borden en leg er een zeebaarsfilet op. Op de zeebaarsfilet leg je de plakjes limoen. Verdeel nog wat dilletopjes over de spinazie en het voorgerecht is klaar.

Smakelijk eten!!

Maak je dit gepocheerde zeebaarsfilet recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @dirks_food_and_bbq en ik plaats je gerecht in mijn story.