Inside skirt steak, crispy parma & cheese dip recept

Inside skirt steak, crispy Parma & cheese dip recept | BBQuality

Inleiding

De inside skirt steak is een uitermate betaalbaar stukje rundvlees met een geweldige smaak. Als je vrienden over de vloer hebt en je eigenlijk op zoek bent naar wat lekkere hapjes, dan is dit inside skirt steak, crispy parma & cheese dip recept een echte aanrader.

Ingrediëntenlijst

  • 800 gram inside skirt
  • 200 gram Parmaham
  • Franse mayonaise
  • 2 rode jalapeño pepers
  • 200 gram Castello Danisch Blue (blauwaderkaas)
  • 150 gram roomkaas
  • 1 rode ui

Voorbereiding

Bereid de inside skirt steak voor door eventueel aanwezige harde stukken vet te verwijderen. Haal wanneer nodig ook het overtollige vlies eraf. Smeer de steaks vervolgens in met een flinke laag Franse mayonaise.

Bereiding

Steek de BBQ aan voor een directe grillsessie. Bak vervolgens in de skillet met een beetje olie de plakjes parmaham mooi krokant en haal deze van de BBQ. Verwarm vervolgens voor de cheese dip een andere skillet met een beetje olijfolie en fruit hierin de in stukjes gesneden rode ui en in schijfjes gesneden jalapeño pepers. Voeg hieraan na 2 á 3 minuten de roomkaas en blauwaderkaas toe en laat rustig smelten.

Grill als de kaas aan het smelten is de inside skirt steak ongeveer 2 minuten per kant middels een mayosear (doe dit een beetje op gevoel afhankelijk van de dikte, het vlees moet nog een beetje meeveren). De Franse mayonaise geeft een mooie smaak mee aan het vlees, een lekker fris zuurtje. Laat het vlees vervolgens kort rusten onder aluminiumfolie en snijd het hierna haaks op de draad aan. Strooi tot slot wat zoutflakes over de inside skirt steak.

Dippen maar!

Neem een stukje inside skirt steak samen met een stukje crispy parmaham en dip het geheel in de cheese dip.

Eet Smakelijk en geniet!

Maak je mijn inside skirt steak, crispy parma & cheese dip recept en plaats je dit op Instagram? Tag @smookyBBQ en ik plaats je gerecht in mijn story.

Volg mij op instagram of kijk voor recepten op mijn website www.smookybbq.nl.