Italiaanse gehaktballetjes

Italiaanse gehaktballetjes - BBQuality

Italiaanse gehaktballetjes

Een overheerlijke borrelhap of voor in de pasta, de Italiaanse gehaktballetjes.
Natuurlijk kun je ze ook in een koekenpan kunnen maken, maar ja wij zijn nu eenmaal BBQ liefhebbers.

Bereidingswijze Italiaanse gehaktballetjes

Snijdt de korsten van het brood, leg deze op een diep bord, en sprenkel er voldoende karnemelk overheen. Totdat het lekker 'soppig' is, maar ook niet meer dan dat. Als je geen karnemelk in huis hebt, kan het ook met gewone melk.

Geef het brood vervolgens even de tijd om de karnemelk te absorberen, voor je deze gaat mengen.
(We kiezen voor Karnemelk omdat karnemelk meer smaak toevoegd en het zorgt voor een betere balans tussen de rijkere smaak van het vlees, en het vet)

Snij daarna de ui, knoflook en peterselie fijn, rasp de kaas, en doe dit samen met het gehakt, de 2 eidooiers, oregano, venkelpoeder en peper en zout bij het in de karnemelk geweekte brood.
Ik maak het venkelpoeder van venkelzaadjes welke ik even geroosterd heb, want dit geeft veel meer smaak af dan, dan standaard poeder.

Meng alle ingrediënten daarna goed door elkaar, tot je een mooie massa krijgt, en vorm er vervolgens kleine balletjes van. We hebben balletjes van ongeveer 25 gram gemaakt.

En dan..

Zet de Italiaanse gehaktballetjes daarna in de koelkast op wat op te stijven, en niet geheel onbelangrijk, ook om de smaken wat meer de gelegenheid te geven om zich te ontwikkelen.

Verwarm je oven voor op 180 graden of bereid je barbecue voor op een indirecte sessie, met een temperatuur van ongeveer 180 graden.
Verdeel je Italiaanse gehaktballetjes tenslotte over het rooster, en gaar ze in ongeveer een kleine 20 - 25 min tot ze een kerntemperatuur van ongeveer 70 graden hebben bereikt.

Italiaanse gehaktballetjes - BBQuality

Doordat deze Italiaanse gehaktballetjes niet zo heel erg lang op de barbecue liggen, zullen ze niet heel erg bruin worden, echter zijn ze daardoor wel heerlijk zacht, en mals. Door ze langer te laten liggen, zullen ze wel iets bruiner worden, maar helaas ook droger.

Lekker om zo uit het vuistje te eten, maar nog beter geschikt om te combineren met een heerlijke pasta.

Italiaanse gehaktballetjes - BBQuality

Smakelijk!

Met dank aan Mac's BBQ-pit