Altijd goede entrecotes!Remy Bakker
Terug
  • Recept
  • Ingredienten
  • Ook interessant

Jalapeno kipspies recept met lichte cheddar saus

Jalapeno kipspies recept met lichte cheddar saus | BBQuality

Inleiding

Deze spies is een echte verrassing op zich. Door het indirect garen ziet de spies er licht en fris uit. Een schijfje ui en een schijfje paprika er tussen, heel erg basic zou je denken. Maar schijn bedriegt: Dat is geen paprika! Dat is jalapeno peper! Maar de echte speciale kicker zit hem niet in de aankleding op de spies. O nee: Voor een optimaal malse spies is de kip gepekeld: in een forse jalapeno pekel.

En wat past er nou beter bij smaak en pit van jalapeno: een lichte cheddar saus die ook nog eens in een handomdraai klaar is. Lees snel mijn jalapeno kipspies recept met lichte cheddar saus.

Ingrediëntenlijst

  • 500 gram kipfilet
  • 4 jalapeno’s
  • 1 ui
  • 200 gram zeezout
  • 225 gram kristalsuiker
  • 2,0 liter water
  • 200 gram crème fraîche
  • 3 plakken cheddar (ja de “nep” cheddar)
  • bamboe spiesen

Voorbereiding

Snij 2 jalapeno’s in grove stukken en doe deze met 500 ml water, het zout en de suiker in een pan. (ja inclusief de zaadjes). Breng dit aan de kook en kook dit 10 minuten stevig door. Doe dit mengsel in een tweede pan en voeg 1,5 liter koud water toe. Laat deze pekel in de koelkast verder afkoelen.

Snij de kipfilet in lange repen van circa 3 cm breed. En laat deze 1,5 uur pekelen in de afgekoelde pekel. Spoel de kipfilet af en dep ze droog.

Bereiding

Pel de ui en snij in kwarten zodat je mooie “plakken” ui voor op de spies hebt. Snij het kapje van de andere jalepeno’s af en rol de peper een aantal maal tussen je handen heen en weer (komen de zaadjes mooi los). Snij de pepers zo dat je ook hier mooie “plakken” van hebt voor tussen de kip.

Snij de kipfilet in blokken (en bereid alvast een bbq voor om op 110°C indirect te gaan garen). En maak met de kip, ui en jalapeno mooie spiesen.

Leg de spiesen indirect op de BBQ en gaar ze tot een kerntemperatuur van 68° Celsius.

Als de kipspiesen bijna klaar zijn verwarm je in een pannetje de crème fraiche heel zachtjes op en smelt je de cheddar er in. Hou dit sausje op een heel zacht pitje warm tot de spiesen klaar zijn.

Lekker eten kan zo eenvoudig zijn! Smakelijk eten!

Maak je mijn jalapeno kipspies recept met lichte cheddar saus en plaats je dit op Instagram? Tag @foodbyosfa en ik plaats je gerecht in mijn story.

comments comments

Keuken Mix van verschillende
Voorbereidingstijd 00:20
Bereidingstijd 03:00
Aantal personen 2 á 3 personen
Kipfilet
500 gram
Jalapeno's
4
Ui
1
Zeezout
200 gram
Kristalsuiker
225 gram
Water
2 liter
Crème fraîche
200 gram
Plakken cheddar
3
Bamboe spiesen