Altijd goede entrecotes!Remy Bakker
Terug
  • Recept
  • Ingredienten
  • Ook interessant

Kebabspies van kippengehakt met verse tzatziki recept

Kebabspies van kippengehakt met verse tzatziki recept | BBQuality

Inleiding

Dit kebabspies van kippengehakt met verse tzatziki recept is een makkelijk en lekker recept. Maak van het heerlijke kippengehakt een gave kebabspies. Perfect in combinatie met een frisse huisgemaakte tzatziki.

Ingrediëntenlijst

Kebabspies

  • 750 gram kippengehakt
  • 1 ei
  • 10 eetlepels paneermeel
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 teentje knoflook
  • 3 theelepels komijnpoeder
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • 1/2 rode ui, heel fijn gesnipperd
  • 4 á 5 grote pitabroodjes
  • 1/2 krop ijsbergsla

Tzatziki

  • 1 stuk komkommer
  • 200 gram Griekse yoghurt
  • 1 teentje geperste knoflook
  • 1 eetlepel citroen/citroensap
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 6 blaadjes fijngesneden munt
  • peper en zout naar smaak

Voorbereiding spies

We beginnen met het gehakt, dan kan deze mooi een paar uurtjes opstijven in de koelkast. Het kippengehakt is al gekruid, daar hoeven we niet veel meer bij te doen.

Wat we toevoegen zorgt voor een mooie smaakvolle en kleurrijke kebabspies en natuurlijk ook dat deze aan de spies blijft zitten. Maar daar lees je later meer over.

We voegen aan het kippengehakt 2 eetlepels fijngehakte peterselie, 3 theelepels komijnpoeder, 1 theelepel korianderpoeder en 1 theelepel kerriepoeder toe. Daarnaast nog een zeer fijn gesnipperde halve rode ui, een uitgeperst teentje knoflook, 1 ei en 10 eetlepels paneermeel. Meng dit allemaal goed door elkaar. 

Maak vervolgens 5 á 6 gelijke ballen van het gehakt en rol deze tot een worst vorm. Steek de spies erdoor en kneed het gehakt goed stevig aan. Laat het gehakt aan de spies voor 2 uur in de koelkast opstijven. Gebruik je kleinere spiesen, maak dan meerdere spiesen en zorg er dan voor dat de massa dunner om de spies gekneed wordt.

Snijd van de andere helft van de rode ui, dunne ringen. Ook lekker in het broodje straks.

De spies

Zoals je ziet op de foto, gebruik ik een platte versie van een spies. Voordeel hiervan is dat het vlees er niet op draait en dat het gehakt er niet snel af kan schieten. Heb je deze spies niet, dan zou ik de kebabs op de plaat of grillplaat bereiden. Een andere optie is als zoals reeds vermeld, meerdere kleinere en dunnere spiesen te maken.

Voorbereiding tzatziki

Rasp de komkommer grof en doe dit in een vergiet, zodat het goed kan uitlekken.

Meng het volgende door elkaar. 200 gram Griekse yoghurt, 1 geperst teentje knoflook, 1 eetlepel citroensap, 6 fijngesneden muntblaadjes en als laatste de uitgelekte komkommer. Breng op smaak met peper en zout. Dek het af en zet het in de koelkast, zodat de smaken lekker in de yoghurt kunnen trekken.

Bereiding

Bereid de BBQ voor op direct grillen. Gebruik ook een deksel tijdens de bereiding.

Haal de spiesen uit de koelkast en beoordeel de stevigheid. Je voelt dat het kippengehakt wat steviger is geworden. Wees er zeker ervan dat het gehakt op de spies blijft zitten en anders gebruik je een grillplaat of bakplaat op de BBQ.

Gaar de kebabspiesen boven de kolen en grill deze rondom mooi bruin. Check met een kerntemperatuurmeter of de kern rond 74° is, want dan zijn ze klaar. Bak als ze bijna klaar zijn, de pitabroodjes volgens de beschrijving op de verpakking, in de oven af.

Snijd de ijsbergsla in dunne repen. Dan past de sla namelijk beter in het broodje.


Serveer de kebab direct en maak er een lekker broodje van. In stukken gesneden kebab met frisse ijsbergsla, tzatziki en rode ui. Als je nog een paar blaadjes munt hebt, kun je deze nog een beetje fijnsnijden en over het vlees strooien.

Smakelijk eten !!!

Maak je mijn  recept en plaats je dit op Instagram? Tag @dirks_smoke_and_grills en ik plaats je gerecht in mijn story van Dirk’s Smoke&Grills.

comments comments

Keuken Grieks
Voorbereidingstijd 02:30u
Bereidingstijd 00:30u
Aantal personen 4-5 personen
Kippengehakt
750 gram
Ei
1 stuk
Paneermeel
10 eetlepels
Korianderpoeder
1 theelepel
Kerriepoeder
1 theelepel
Knoflook
1 teentje
Komijnpoeder
3 theelepels
Peterselie (gehakt)
2 eetlepels
Rode ui
0,5 stuk, zeer fijn gesnipperd
Grote pitabroodjes
4-5 stuks
IJsbergsla
1/2 krop

Tzatziki:
Komkommer
1 stuk
Griekse yoghurt
200 gram
Knoflook
1 teentje, geperst
Citroen/citroensap
1 eetlepel
Olijfolie
1 eetlepel
Verse munt
6 blaadjes, fijngesneden
Peper en zout
naar smaak