Kip cordon bleu recept

Kip cordon bleu recept kipfilet | BBQuality

Inleiding:

Kipfilet is een veelzijdig stukje vlees waar je veel verschillende bereidingen aan kan geven. In dit recept maken we er een heerlijke cordon bleu van. Door de kipfilet open te snijden en te vullen met ham en kaas maak je hem net wat specialer. Lees hier ons kip cordon bleu recept.

Ingrediëntenlijst:

Ingrediënten:

  • 1 kipfilet per persoon
  • 1 plak achterham per persoon
  • 4 plakken ontbijtspek per kipfilet
  • 1 zakje geraspte kaas a 175 gram
  • Aardappel naar keuze (wij gebruikte krieltjes)
  • Groentes naar keuze (wij gebruikte waspeentjes)
  • Boter of olijfolie om in te bakken
  • Peper & zout

Benodigdheden:Voorbereiding:

Het voorbereiden van de kipfilet

Leg de kipfilet, geraspte kaas, ham en ontbijtspek klaar op het aanrecht. Snij de kipfilet in de lengte in, maar let op dat je hem niet helemaal doorsnijd. Klap de kipfilet open en kruid de binnenkant met peper en zout. Leg nu een plakje ham op de kipfilet en strooi er vervolgens wat geraspte kaas over.

Rol de kipfilet nu zo strak mogelijk op en leg hem zo neer dat hij niet openklapt. Leg nu 4 plakken ontbijtspek dakpansgewijs op je snijplank. Leg hier de opgerolde kipfilet op. Rol de kipfilet nu in de ontbijtspek en zorg dat het ontbijtspek helemaal aansluit.

Bereiding:

Het bakken van de kip cordon bleu

Zet de koekenpan op het vuur en doe hier een scheutje olijfolie of een klontje boter in. Als de olie of boter heet is leg je de cordon bleu in de pan en bak je deze rondom aan. Draai de cordon bleu regelmatig om verbranden te voorkomen.

Draai het vuur nu laag en laat de cordon bleu langzaam verder garen in de pan. Blijf wel regelmatig draaien anders verbrand het ontbijtspek.

Bak ondertussen in een andere pan je groentes en aardappel.

Controleer regelmatig de kerntemperatuur van de cordon bleu door met een thermometer tot het midden van het vlees te prikken. De cordon bleu is goed als deze een kerntemperatuur van minimaal 72 graden Celsius heeft.

Serveren

Als de kip cordon bleu een kerntemperatuur van minimaal 72 graden Celsius heeft bereikt dan haal je deze uit de pan en laat je hem nog 5 minuten rusten op een snijplank.

Verwarm ondertussen je aardappel en groentes en leg deze op een bord.

Snij nu plakken van de cordon bleu en leg deze op of naast je aardappel en groentes.

Maak je dit kip cordon bleu recept en plaats je dit op Instagram? Tag @chefs_bbq_table en ik plaats je gerecht in mijn story.