BBQuality is de online slager voor een heerlijk stuk vlees.Mark Gruntjes
Terug
  • Recept
  • Ingredienten
  • Ook interessant

Kip kebab recept met naanbrood en lichte knoflook dip

Kip kebab recept met naanbrood en lichte knoflook dip | BBQuality

Inleiding

Bij kebab wordt er meestal gedacht aan de grote rollen die ronddraaien voor branders en waar er vlees voor het broodje vanaf geschaafd wordt. Maar een kebab is eigenlijk een Perzische naam en betekent niets meer of minder dan gebakken vlees (op een spies). Een van de meest makkelijke versies om te maken (wat niet betekent dat ze saai of eenvoudig zijn) zijn de kebabs van gehakt. Of dit nu runder-, lams of kippengehakt is maakt niet uit.

Voor deze kebab hebben we kippengehakt als basis genomen en deze heerlijk op smaak gebracht met de BBQuality Chicken Rub (met een extra pepertje voor een spontaan pitje). Met een lichte knoflook dip en vers geroosterd naanbrood … heerlijk. Ik neem je mee in mijn kip kebab recept met naanbrood en lichte knoflook dip.

Ingrediëntenlijst

  • scheutje water
  • 2 á 3 stuks naanbrood
  • verse krul peterselie
  • pijnboompitten
  • lange saté prikkers (geweekt)

Voorbereiding

Meng (bij voorkeur een dag van te voren) de crème fraîche en de mayonaise. Pers de knoflook uit en roer deze goed door de crème fraîche. Breng op smaak met (witte) peper en zout.

Snij de chilipeper ragfijn en meng dit met de BBQ rub door het kippengehakt. Mocht het gehakt nog net iets te nat/plakkerig zijn voeg dan een beetje paneermeel toe. Verdeel het gehaktmengsel in porties van 50 gram en vorm hier rolletjes van (dikte van een knakworst). Steek in de rolletjes een lange sate prikker. Leg deze rolletje in de koelkast (om uiteraard koel te houden maar ook even een beetje op te stijven).

Bereiding

Bereid een BBQ voor om te gaan grillen. Zodra de BBQ op temperatuur is grill je de naanbroden af en daarna de kebab spiezen. Dit doe je ongeveer 5 minuten, draai in deze 5 minuten de spiesjes regelmatig om.

Serveer de spiezen met het naanbrood, de knoflook dip en garneer eventueel met een beetje pijnboompitten en verse peterselie.

Smakelijk eten!

Maak je mijn kip kebab recept met naanbrood en lichte knoflook dip en plaats je dit op Instagram? Tag @foodbyosfa en ik plaats je gerecht in mijn story.

comments comments

Keuken Mediterraans
Voorbereidingstijd 24:10
Bereidingstijd 00:15
Aantal personen 2 á 3 personen
Kippengehakt
500 gram
Chicken rub
1,5 á 2 eetlepels
Chilipeper
1
Paneermeel
Crème fraîche
200 gram
Knoflook
2 á 3 tenen
Water
scheutje
Naanbrood
2 á 3 stuks
Verse krul peterselie
Pijnboompitten

Extra benodigdheden:
Lange saté prikkers