Kip teriyaki spiesen recept met noedelsalade

Inleiding
Ontdek het kip teriyaki spiesen recept met noedelsalade
Breng je maaltijd naar een hoger niveau met deze gegrilde kip teriyaki spiesen van malse kipdijfilet, geserveerd met een fris-pittige noedelsalade met zoete mango en een romige sesamdressing. Dit gerecht combineert hartige, zoete en pittige smaken voor een perfecte balans en is ideaal voor een zomerse lunch of een gezellige dineravond.
Ingrediënten
- 500 gram kipdijfilet
- 270 gram shirataki noedels
- 150 milliliter sesamdressing
- 150 gram gesneden koolmix
- 1 mango
- 1. rode peper
- ½ bosje bosui
- 4 eetlepels teriyaki saus
- 1 eetlepel Chicken rub van NoRubbish
- Sesamzaadjes

Pak dit er ook bij!
- BBQ voor directe bereiding
- BBQ-tang
- 8 houten prikkers
- Kernthermometer
Voorbereiding
Steek de BBQ aan voor directe bereiding en verwarm hem tot ongeveer 220 graden Celsius.
Bereiding
Spiesen en kip voorbereiden
Begin met het weken van de houten spiesen in een schaal met water, zodat ze volledig onderstaan. Laat ze minimaal een uur weken; hierdoor verbranden ze minder snel op de BBQ. Snijd ondertussen de kipdijen in blokjes die makkelijk aan de spiesen geregen kunnen worden en marineer ze met de rub en een eetlepel teriyakisaus. Laat de kip ook minimaal één uur marineren zodat de smaken goed intrekken.


Ingrediënten snijden en rijgen
Na het marineren rijg je de kipblokjes aan de geweekte spiesen. Snijd ondertussen de mango in dunne reepjes en doe hetzelfde met de koolmix. Verwijder de zaadjes uit de rode peper en hak deze fijn. Snijd de bosui in ringen en houd een beetje van het groen achter voor garnering.


BBQ en salade afmaken
Verhit de BBQ tot directe hitte en grill de spiesen boven de kolen. Draai ze regelmatig en bestrijk ze bij iedere beurt met teriyakisaus. Grill de kip totdat deze een kerntemperatuur van 72 graden Celsius heeft bereikt en smeer de spiesen daarna nog een keer in met de saus voor extra smaak.
Maak vervolgens de salade door de noedels af te spoelen in een vergiet en deze samen met de koolmix, mango, rode peper, bosui en dressing in een kom te mengen. Breng de salade eventueel op smaak met een snufje zout en meng alles goed door elkaar. Serveer de gegrilde kipspiesen op de salade en garneer met het overgebleven bosuingroen.


Aan tafel!
Verdeel de salade over de borden en leg de gegrilde kipspiesen er bovenop. Strooi er wat sesamzaadjes overheen en garneer met het achtergehouden groen van de bosui. Serveer direct en geniet van dit kleurrijke, smaakvolle gerecht. Eet smakelijk!
Maak je mijn kip teriyaki spiesen recept met noedelsalade en plaats je dit op Instagram? Tag dan @maikelsbbq en ik plaats je gerecht in mijn story.

