Kipdijfilet recept met Japanse salade

Kipdijfilet recept met Japanse salade en sesam-ponzudressing kipdijfilet met vel | receptenninja | BBQuality 2024

Inleiding

Dit kipdijfilet recept met Japanse salade en sesam-ponzudressing is een ware smaakbom en nog gezond ook! In dit recept gebruik ik kipdijfilet met vel. De reden hiervoor is dat het vel een lekkere krokante bite geeft aan de kippendij. Dit maakt hem in de salade nog lekkerder. Verder is de dressing van deze salade echt iets speciaals. Je moet wel even langs de toko om een aantal ingrediënten te halen waarschijnlijk. Denk aan dashipoeder, sanshopeper en mirin, maar dan heb je ook wat. Een heerlijke mix van umami, zout, zuur en zoet!

Ingrediënten

Ingrediënten:

Voor de salade:

  • 100 gram rucola
  • 0,5 krop ijsbergsla
  • 15 cherry tomaatjes, gehalveerd of in kwarten
  • 1 wortel, geschild en geraspt
  • 200 gram maïs uit blik
  • Halve komkommer, gesneden in plakjes en daarna kwarten

Voor de sesam-ponzudressing:

  • 15 gram sesamzaad
  • 30 gram tahin
  • 1 eetlepel mirin
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 1,5 eetlepel limoensap
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 theelepel rietsuiker
  • 0,5 eetlepel sojasaus
  • Snufje dashipoeder

    Benodigheden

    • Koekenpan
    • Vijzel

    Voorbereiding

    Snijd alle groenten zoals beschreven. Kruid de kipdijfilet met zout, witte peper en een beetje sansho peper. Als je geen sansho peper hebt, kun je dit weglaten. Mocht je ook geen witte peper hebben, dan kun je daarvoor in de plaats ook zwarte gebruiken.

    Aan de slag!

    Rooster voor de dressing de sesamzaadjes in een droge koekenpan tot ze bruin zijn en er een nootachtige geur vrijkomt. Haal de pan van het vuur en laat de sesamzaadjes afkoelen. Vermaal de sesamzaadjes in een vijzel tot ze helemaal fijn zijn. Meng dit met de tahin, mirin, rijstazijn, limoensap, sesamolie, sojasaus en dashipoeder.

    Verwarm ondertussen wat sesamolie in de koekenpan. Laat de kip in 10 tot 15 minuten gaar worden. Zorg ervoor dat vooral de kant van het vel lekker krokant wordt. Draai de kip natuurlijk ook om en bak de andere kant mooi bruin. Haal vervolgens de kip uit de pan en snijd deze in mooie stukjes.

    Serveren

    Kies een mooi diep bord. Verdeel over het bord de geraspte wortel, maïs, komkommer, ijsbergsla, rucola en tomaatjes. Leg de gesneden kip mooi in het midden. Garneer nog met wat geroosterde sesamzaadjes en geniet van dit heerlijke japanse salade recept.

    Eet smakelijk!

    Maak je mijn kipdijfilet recept met Japanse salade en sesam-ponzudressing en plaats je dit op Instagram? Tag dan @receptenninja en ik plaats je gerecht in mijn story!

    Bekijk hier de website van ReceptenNinja.