Terug
  • Recept
  • Ingredienten
  • Ook interessant

Koreaanse stoof recept

Maand van het stoofvlees | Koreaanse stoof recept | BBQuality

Inleiding

De winter is nog niet over, maar je trek in die Hollandse stoof misschien wel.

Probeer het is iets anders met deze Koreaans geïnspireerde stoof. Een heerlijk Koreaans stoof recept. Lekker met rijst of noodles of gewoon met een stuk brood erbij.

Voor deze stoof heb ik een kamado en een Dutch oven gebruikt, de Dutch oven heb ik in de kamado gehangen met directe kolen hitte eronder.

Mocht je er niet de hele tijd heen willen lopen om er doorheen te roeren kun je ook een plate-setter er tussen doen.

Ingrediëntenlijst

  • 1 kilo schouderlappen
  • 500 milliliter sojasaus
  • 150 milliliter sesamolie
  • 1 liter water
  • 10 gram citroengras (heel laten, zodat je deze er later uit kan halen)
  • 80 gram heel fijn gesneden gember
  • 2 teentjes fijngesneden zwarte knoflook 
  • 1 teentje fijn gesneden witte knoflook
  • 1 grof gesneden medium witte ui
  • 150 gram taugé
  • 100 gram krokant gebakken ui
  • 80 gram kikkererwten met vocht
  • peper en zout naar smaak
  • eventueel rijst of noodles naar keuze

Voorbereiding

Wanneer je tijd hebt dan snij je de schouderlappen al een dag van te voren in kleinere stukjes. Voeg hier een goede scheut sojasaus en sesamolie aan toe en meng dit door elkaar. Laat staan tot de volgende dag.

Bereiding

Verhit de pan met een goede laag olie en bak hierin de stukken vlees hard aan.

Hang de Dutch oven boven het vuur en laat deze warm worden. Als de Dutch oven warm is dan schenk je de sesamolie erin. Fruit de ui, gember en witte knoflook in de sesamolie aan.

Voeg vervolgens het vlees, de overige ingrediënten en vloeistoffen toe en roer dit goed door. Doe de deksel op de Dutch oven en sluit eventueel de deksel van de kamado.

Pak een lekker biertje en roer af en toe door de Dutch oven. Wanneer de massa begint in te dikken en het vlees mooi zacht is en uit elkaar valt is je Koreaanse stoof recept klaar. Vergeet niet , voordat je aan je maaltijd begint, het citroengras uit de stoof te halen.

Eet smakelijk!

Maak je mijn recept en plaats je dit op Instagram? Tag @denniswerner_ en ik plaats je gerecht in mijn story.

comments comments

Keuken Koreaans
Voorbereidingstijd 24:00
Bereidingstijd 02:00
Aantal personen 3 á 4 personen
  • Schouderlappen
    1 kilo
  • Sojasaus
    500 milliliter
  • Sesamolie
    150 milliliter
  • Water
    1 liter
  • Citroengras heel
    10 gram
  • Gember
    80 gram
  • Zwarte knoflook
    2 teentjes
  • Witte knoflook
    1 teentje
  • Medium witte ui
    1
  • Taugé
    150 gram
  • Krokant gebakken ui
    100 gram
  • Kikkererwten met vocht
    80 gram
  • Peper en zout
    naar smaak
  • Eventueel rijst of noodles naar keuze