Krokant buikspek met zwoerd recept

Krokant buikspek met zwoerd recept | buikspek met zwoerd | BBQuality

Inleiding

Dit heerlijke krokant buikspek met zwoerd recept van de barbecue zal jouw gasten verrassen! Wil je weten hoe je dit mooie stukje vlees moet bereiden? Lees dan snel verder.

Ingrediënten:

Benodigdheden:

Voorbereiding:

Begin met het aansteken van de BBQ met een indirecte opstelling en breng de dome-temperatuur naar 160 graden Celsius.

Bereiding van de buikspek:

De avond van te voren haal je het buikspek uit de verpakking en prik met een scherp mes of prikker voorzichtig zoveel mogelijk gaatjes in het zwoerd. Smeer vervolgens het vlees in met de rub, maar let op: zorg ervoor dat je het zwoerd niet raakt met de rub.

Leg vervolgens het buikspek, met het vlees gedeelte naar beneden, op een bord en strooi ruim zout over het zwoerd. Zet de buik in de koelkast zonder deze af te dekken.

Uit de koelkast

De volgende dag haal je het vlees, één uur voordat je deze gaat bereiden, uit de koelkast. Verwijder het overtollige zout.

Als de BBQ op temperatuur is, smeer dan het zwoerd in met azijn. Maak van het aluminiumfolie een boot om het vlees-gedeelte van het buikspek. Nu is alleen nog het zwoerd onbedekt. Meng nu de rest van het zout met het eiwit van de ei en maak hier een papje van. Smeer dit over de zwoerd, zodat deze volledig bedekt is.

BBQ

Zet de buikspek nu op de barbecue en gaar deze voor 50 minuten. Na 50 minuten haal je het buikspek van de BBQ. Laat de BBQ vervolgens verder opwarmen naar 250 graden Celsius. Zorg voor een indirecte opstelling. Verwijder de zoutkorst van de buik en haal 'm uit de aluminiumfolie.

Is de barbecue 250 graden Celsius of warmer? Leg dan het vlees er terug op en doe de deksel snel weer dicht, zodat je zo min mogelijk warmte verliest.

Krokant

Laat het vlees nu 30 minuten op de barbecue liggen, om het zwoerd op deze manier lekker krokant te maken. Na de 30 minuten zal het zwoerd waarschijnlijk nog niet volledig krokant zijn, maar om te voorkomen dat de buik droog wordt, haal je hem toch van de barbecue.

Krokanter maken

Om het laatste beetje zwoerd krokant te maken, kun je met een looflighter of brander een stukje boven de zwoerd op en neer gaan tot hij zo krokant wordt als jij wil. Wordt het zwoerd te snel donker? Houd dan de hittebron verder van het zwoerd af. Mocht je geen looflighter of brander hebben, kun je barbecue ook je BBQ ombouwen naar een directe opstelling. Plaats dan het buikspek op het rooster. Doe dit zo hoog mogelijk boven de kolen met de zwoerd-kant naar beneden. Houd het zwoerd goed in de gaten, want nu gaat het heel hard!

Time to serve!

Laat tot slot de buik nog even rusten, zodat het zwoerd extra krokant kan worden. Snijd daarna het vlees in plakken. Eet smakelijk!

Wil je meer zien van dit recept? Bekijk de video op BBQuality-TV!

Maak je mijn krokant buikspek met zwoerd recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @maikelsbbq en ik plaats je gerecht in mijn story.