Krokante kipgehaktballetjes recept

Krokante kipgehaktballetjes recept kippengehakt | BBQuality

Inleiding

Bitterballen, snack gehaktballetjes.... Dit is een leuke en lekkere variant, die kinderen ook heerlijk vinden. Hierbij mijn krokante kipgehaktballetjes recept. Ze zijn heel gemakkelijk om te maken. Je kunt er natuurlijk ook nog je eigen draai aan geven.

Ingrediëntenlijst

  • 500 gram kipgehakt
  • 3 stuks eieren
  • 1 theelepel chili vlokken
  • 100 gram paneermeel
  • 180 gram panko paneermeel
  • BBQ-saus eventueel naar keuze

Bereiding

Doe het kippengehakt in een kom. Meng er een ei doorheen en voeg er paneermeel aan toe totdat het gehakt niet meer zo plakt. Het gehakt is al gekruid, dus deze is al mooi op smaak. Zelf vind ik een beetje pit wel lekker, dus heb ik wat chili vlokken aan het gehakt toegevoegd. Voor kinderen niet te veel of gewoon geen chili vlokken toevoegen. Kneed het nog een keer goed door.

Zet een dienblad met daarover huishoudfolie klaar om de gedraaide balletjes op te leggen. Draai balletjes van het gehakt met een doorsnee van ongeveer 3 centimeter. Waarom deze maat? Dat heeft ook te maken met de garing. Als de balletjes te groot zijn heb je kans dat de kern niet gaar is en dat willen we natuurlijk niet.

Zet de gedraaide balletjes voor een uur in de koelkast om op te laten stijven. Zet alvast een schaal met 2 losgeklopte eieren klaar. Met een snufje zout en scheutje olijfolie of zonnebloemolie klop je de eieren heel makkelijk los.

Zet ook een schaal met de Panko paneermeel klaar. Dit is paneermeel die wat grover is dan de gewone paneermeel, waardoor je een mooiere korst krijgt.

Paneren

Zet de frituurpan aan op 175°-180°. Haal de balletjes uit de koelkast, we gaan ze nu paneren. Haal de balletjes 1 voor 1 door het eimengsel en daarna door de paneer. Wentel ze er goed doorheen en eventueel een tweede keer voor een mooie gesloten krokante korst. 

Frituren

Bak de kipgehaktballetjes mooi goudbruin in ongeveer 6 á 7 minuten. Check even de kerntemperatuur voor kip en laat ze even op een stukje keukenrol liggen en dan serveren met je lievelingssaus bij kip. Ik had gekozen voor de Black Pepper BBQsauce van Saus.Guru.

Snack ze!!!

Maak je mijn krokante kipgehaktballetjes recept en plaats je dit op Instagram? Tag @dirkgraat en ik plaats je gerecht in mijn story van Dirk’s Smoke&Grills