Meedenken, snelle levering en niet geheel onbelangrijk smaakvolle producten.Remco – Oss
Terug
  • Recept
  • Ingredienten
  • Ook interessant

Lamsrack met gemalen erwten en chorizo

Lamsrack met gemalen erwten en chorizo - BBQuality

Voor twee personen

1 lamsrack , Frans getrimd
Takje tijm en rozemarijn
Bladeren van verse knoflook of wilde knoflook indien beschikbaar
2 tl olie

30g chorizo ​​in kleine blokjes gesneden
100g bevroren erwten
klontje boter
10g creme fraiche
Zout en peper

Rode wijn saus

100 ml rode wijn
50ml bouillon
10gr boter
1gr tomatenpuree
halve wortel ruwweg gesneden
helft van een stengel bleekselderij ruwweg gesneden
halve ui
1 teentje knoflook gekneusd

Bereidingswijze Lamsrack met gemalen erwten en chorizo:

Stel ten eerste de sous vide in op 54 graden.
Leg de lam vervolgens in de olie en kruid het met zout en peper.
Vacumeer daarna de lamsrack met de knoflook en kruiden erbij. Om te voorkomen dat de botten door het plastic prikken bedek je ze met keukenpapier.
Leg ten slotte de lam vervolgens 3 uur lang in de ‘Sous Vide’.

Erwten
Breng eerst het water aan de kook en laat de erwten er 3 minuten in koken.
Bak dan de chorizo tot deze knapperig is.
Plet vervolgens de erwten.
Voeg de chorizo, boter en crème fraiche toe aan de geprakte erwten en meng het geheel.
Zet daarna het geheel aan de kant en houdt het warm.

Rode wijn saus
Bak de groenten tot ze licht gekleurd zijn aan de buitenkant.
Vervolgens voeg je de rode wijn toe en laat het koken tot de helft verdampt is.
Voeg de tomatenpuree toe en roer het geheel.
Voeg de bouillon toe en kook het geheel ongeveer 15 minuten.
De jus moet aan de achterkant van de lepel blijven plakken.
Zeef de jus en plaats het terug in een pan.
Voeg de boter toe om het iets dikker te maken.
Als de saus nog niet dik genoeg is kun je het dikker maken met maïzena
Voeg zout en peper toe voor de smaak.

Lam klaar maken om te eten
Haal de lam uit het vacuüm verpakking en gooi de kruiden en het keuken papier weg.
In dit stadium kun je het vlees bakken in een hete pan met of het een kleur geven op de BBQ.
Laat het vlees eerst rusten voordat je het in stukjes snijdt.
Serveer het lamsvlees op een bedje van erwten.
Smakelijk eten!

Met dank aan Thérèse van Kitchen Exile.

comments comments

Lamsrack , Frans getrimd
1
Takje tijm en rozemarijn
Bladeren van verse knoflook of wilde knoflook indien beschikbaar
Olie
2 tl
Chorizo ​​
30g
Bevroren erwten
100g
Klontje boter
Creme fraiche
10g
Zout en peper