Langzaam gegaarde hertensucade met wildjus recept

Langzaam gegaarde hertensucade met wildjus recept | BBQuality

Inleiding

De hertensucade is echt een product om low en slow te bereiden want door deze manier verdwijnt de zeen. De zeen wordt half doorzichtig en mals. We gaan de hertensucade op de BBQ met deksel eerst indirect roken, daarna verder garen op een lage temperatuur en inpakken met extra smaakstoffen om ook een lekkere wildjus te krijgen. In neem je mee in mijn langzaam gegaarde hertensucade met wildjus recept.

Ingrediënten

  • 40 gram roomboter
  • 3 grote sjalot ui
  • sla melange met rode biet
  • 4 sneetjes Tarwe roggebrood
  • rooksnippers appel
  • Honig allesbinder

Voorbereiding

We gaan de avond ervoor de hertensucade rondom kruiden met The Beef rub van Den Noskos. Vervolgens pak je de hertensucades in huishoudfolie in en leg je ze in de koelkast. 

Bereiding

Afhankelijk van het gewicht is het lastig om te bepalen hoelang de bereiding duurt. Tijdens het maken van dit recept duurde het ongeveer 4 uur voor de garing en daarna nog 40 minuten om te rusten.

We beginnen de kolen of briketten aan te steken in de BBQ met deksel. Maak een indirecte zone of gebruik de deflector steen. De temperatuur in de BBQ dient tussen de 105° en 110° te zitten.

Als de temperatuur stabiel is, leg je de sucade op het rooster en gebruik een kerntemperatuurmeter. Leg wat geweekte rookhoutsnippers of een blokje rookhout op de hete kolen om voor ongeveer een half uur te roken.

Je kunt de hertensucade tot ongeveer een kerntemperatuur van 62° Celsius laten liggen, dan gaan we deze inpakken.


Wanneer de hertensucade de temperatuur van ongeveer 62° heeft bereikt, gaan we ze dus inpakken.

Pak een stuk aluminiumfolie of butcherpaper. Leg de hertensucade erop met de naald van de kerntemperatuurmeter erin. Verdeel de roomboter over beide sucadelappen en leg een takje tijm en rozemarijn erop. Vervolgens bedruip je 2 eetlepels rode wijn over de hertensucades. Vouw het pakket dicht en leg deze terug op het rooster en laat deze bij dezelfde temperatuur van rond de 105° rustig doorgaren tot een kerntemperatuur van 92°. Wanneer je de hertensucade teruglegt op het rooster, leg dan ook de hele sjalot-uien erbij. Deze gaan ook rustig garen voor een heerlijk zacht uitje.

Wanneer de kerntemperatuur van 92° is bereikt, gaan  we voorzichtig het pakketje openmaken en het vocht afgieten in een steelpannetje. Pak direct de sukade weer in aluminiumfolie en wikkel een paar handdoeken erom heen. Als je de verzenddoos van BBQuality hebt kun je het geheel daarin leggen. Dan kan het 30-45 minuten rusten en blijft het lekker warm. De sjalot uien laat je liggen. Je kunt wel gewoon de schuiven dicht zetten om de bbq te laten doven.

Ondertussen maken we de wildjus, we hebben de smaak van de hertensukade, de rub, rode wijn, tijm en rozemarijn. Eigenlijk hoef je hier niets meer aan toe te voegen, proef maar. Het enigste is, even aan de kook brengen en wat afbinden met allesbinder. Zodat de jus een beetje op het vlees blijft liggen in plaats van dat het waterdun is.

Het wachten zit erop

Rooster of grill het brood. Leg 2 sneeën op een snijplank en leg wat slamelange erop. Haal de sjalot-uien van de BBQ en pel deze. Snijd deze in ringen en leg ze klaar om ermee te garneren. Snijd vervolgens de warme hertensucade in dunne plakken. Je ziet dat de zeen helemaal zacht is geworden in een mooi zacht stukje vlees. Verdeel het vlees over de 2 sneeën brood met slamelange. Leg wat sjalot-ui erop en giet er wat wild jus overheen. Leg er nog een gegrilde snee brood op en klaar is het gerecht. Halveer de sandwich zodat je 4 sandwiches krijgt.

Smakelijk eten!!!

Je kunt van deze hertensucade ook een sandwich maken of er een maaltijd van maken met wat extra wild bijgerechten.

Maak je dit langzaam gegaarde hertensucade met wildjus recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @dirks_food_and_bbq en ik plaats je gerecht in mijn story.